Cam Brown blev matchvinder i overtiden for gæsterne i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 3-4 (1-0, 2-3, 0-0) 0-1 Selvom det kun var den anden kamp i årets kvartfinaleserie kunne man i Herning-lejren af flere grunde kalde  eftermiddagens kamp for vital. Alt andet end en sejr ville trække tusmørke skyer ind over det midtjyske, og derfor var det et stort lys i mørket, at Reid McNeill var blevet klar til den kamp, der endte på dramatisk vis.

SønderjyskE endte med at vinde 4-3 efter overtid og er dermed foran 2-0 inden tirsdagens kamp i Vojens.

Kampen var ikke mange sekunder gammel før midtjyderne fik deres første store forskrækkelse. Martin Eskildsen fik en kæmpe chance tæt foran mål, men han savnede skarphed i sin afslutning. Kort efter fulgte et powerplay til gæsterne, hvor sønderjyderne virkede giftige, men sigtekornet var endnu ikke indstillet korrekt.

Blue Fox fik et powerplay stort set lige efter man var blevet fuldtallige. Cameron Brace var millimeter fra at sikre sit hold en forløsende scoring, men canadieren måtte se sit håndledsskud prelle af på overliggeren.

Herning var generelt langt bedre med i denne periode end det var tilfældet i fredags, og man fik også tilkæmpet sig endnu et powerplay efter en personlig fejl, og denne gang fik Blue Fox fuldt udbytte. Morten Poulsen stod perfekt placeret foran målet, og han kunne rette afslutningen fra Cameron Brace i nettet til 1-0.

SønderjyskE lod sig dog ikke slå ud af scoringen, og den klassiske metalliske lyd lød igen i Kvik Hockey Arena da William Boysen sendte et slagskud direkte på stolpen.

SønderjyskE kom også længere frem på isen og fik lagt tryk på hjemmeholdet, men Herning fik de største chancer, da man to gange fik vendt spillet og Morten Poulsen var uhyre tæt på at blive dobbelt målscorer.

Vanvittig periode

Blue Fox fik en forrygende start på anden periode da Kristian Jensen sendte et hårdt og præcist håndledsskud op i krogen. Fremragende afslutning fra Jensen som er en af de spillere, der er vokset mest i løbet af sæsonen.

Victor Rollin Carlsson havde en reducering på bladet ganske kort efter, men pucken sprang i første omgang fra ham og svenskeren var heller ikke skarp nok i den efterfølgende afslutning.

Herning havde denne eftermiddag mere styrke i duellerne, og pucken var også begyndt springe værternes vej. Det gav et  helt andet kampbillede end fredag aften i SE Arena, og midtjyderne syntes umiddelbart i kontrol med kampen.

Alt dette ændrede sig dog på tre katastrofale minutter. Først lynede netop Rollin Carlsson, William Boysen udlignede  til 2-2 med et velplaceret skud, og Martin Eskildsen sendte efterfølgende en puck forbi en snorksovende Simon Nielsen.

Fuldstændig forrygende comeback af SønderjyskE som i disse minutter var hamrende effektive. En velspillende Rollin Carlsson fik endda chancen for at øge yderligere, men måltavlen lyste altså fortsat 2-3.

I stedet fik Herning ny luft, da en lige så velspillende Morten Poulsen igen var på spil i gæsternes zone. Landsholdsspillerenfik lirket pucken forbi Galbraith og så stod der pludselig 3-3.

Der var chancer til endnu mere i en vild anden periode, men de to hold var altså helt lige inden sæsonens foreløbigt vigtigste 20 minutter.

Nervepirrende afslutning

Det var måske vigtigheden der trådte frem i starten af tredje periode. I hvert fald nåede intensiteten nye højder da Petter Hansson og Victor Rollin Carlsson tog sig en svingom, og begge spillere blev idømt to plus to minutter.

Af selvsamme årsag var der skortet gevaldigt ned på målchancerne i forhold til den vilde anden periode, men SønderjyskE havde umiddelbart et lille overtag i kampen.

Hvor de midterste 20 minutter bedst kan betegnes som en åben slagudveksling var krigen på isen nu mere at betegne som en regulær stillingskrig. Ingen af holdene gav sig det mindste og spændingen var efterhånden på kogepunktet.

Herning fik en kæmpe chance med 10 minutter tilbage. Markus Jensen skar igennem gæsternes defensiv, og Patrick Galbraith måtte hive en stor redning op af hatten.

Anders Poulsen satte en høj tackling og blev efterfølgende udvist i to plus to minutter. Absolut nøglemoment i kampen og måske også for seriens udfald.

Herning stod kompakt i deres boks, og værterne klarede frisag uden SønderjyskE for alvor blev farlige. Disciplinen hos  midtjyderne var nu nedadgående, og SønderjyskE fik endnu et powerplay med få minutter tilbage.

Denne gang blev det for alvor farligt, og Herning var heldige da afslutningen fra William Boysen endnu engang prellede af på stolpen.

Overtid måtte tages i brug, og det betød som bekendt spil i fire mod fire.  Herning misbrugte en to mod en situation, og Anders Poulsen missede afgørelsen tæt under mål.

Cam Brown, der ellers ikke havde vist sig meget i kampen, blev i stedet helten da han passerede Simon Nielsen og dermed skaffede sit hold en 2-0-føring i serien.

Yderst vigtig sejr til gæsterne, der altså har både fordel og hjemmebanefordel med til tirsdagens slag mod et Herning-hold, der i dag solgte sig langt dyrere end fredag aften i Vojens.

Rungsted afgjorde tæt ærkerivaldyst til allersidst Højdramatik i Herlev, Aalborg foran 2-0 i serien