Herlev lancerede flot comeback, men måtte se sig slået af et effektivt gæstehold

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 3-4 (0-3,3-0,0-1) Aalborg Pirates bragte sig foran 2-0 i kvartfinaleserien, efter en tæt kamp imod Herlev Eagles, som igen bød forhåndsfavoritterne op til dans. Sejren blev grundlagt efter en effektiv første periode og en hårdt arbejdende tredje periode, hvor Aalborg afviste et stort Herlev-comeback.

Hjemmeholdet startede kampen klart bedst, og de fik virkelig sat George Sørensen og Aalborg under pres fra start af. Især Anton Johanson og Matthias Asperup var tæt på at bringe Herlev i front i kampens føring.

Stor effektivitet fra Aalborg

Målene udeblev for hjemmeholdet, og i stedet slog Aalborg til på en kontra, da en puck blev sendt på mål, hvilket skabte stor tumult omkring Emil Jidskog. Pucken lå løst i målfeltet, og mellem venner og fjerner var det Mikkel Højbjerg, som kunne prikke pucken det sidste stykke over stregen.

En kold spand vand i hovedet på Herlev, som ellers var startet godt, og det blev endnu værre for hjemmeholdet, da gæsterne i et powerplay fordoblet føringen. Aalborg fik kørt pucken flot rundt, og bag mål lavede Jeppe Jul Korsgaard en fremragende pasning til Mikkel Højbjerg, som i tomt mål kunne score sit andet mål i kampen.

Målene have stoppet Herlevs store pres, og i endnu et powerplay var Julian Jakobsen tæt på at bringe nordjyderne foran med 3-0, da han stod helt fri i feltet. Emil Jidskog fik reddet, og i stedet var Luis Blak Olsson tæt på at køre kontra og score et flot mål, men George Sørensen kom igen i vejen.

I fredagens kamp var Herlevs powerplay effektivt og skarpt, og igen i dag var de yderst skarpe. I deres første forsøg, var de tæt på i flere omgange, men George Sørensen var en stærk sidste skanse for Aalborg.

Mod slutningen af første periode gjorde Aalborg det til 3-0 på endnu en omstilling. En hurtig spilvending betød at Pierre-Olivier Morin og Martin Lefebvre kom igennem i en to mod en situation. Morin forsøgte pasningen, som blev snittet af Herlevs back, men Lefebvre opsnappede pucken, og sendte puck ind bag Jidskog ved nærmeste stolpe.

Powerplay-specialisten Thörnberg

Herlev kom tilbage i opgøret takket være to udvisninger til Aalborg i starten af anden periode. I fem mod tre var det for tredje gang i serien Jesper Thörnberg som hamrede et skud fra højre side ind bag George Sørensen efter forarbejde af Niklas Tikkinen og Asperup.

30 sekunder senere var opskriften præcis den samme, da Aalborg igen gav Thörnberg lov til at stå helt fri på højre side, og med endnu en flot førstegangsafslutning gjorde det til 2-3, på samme vis som alle hans tre foregående i serien

Aalborg var tæt på at svare igen i deres eget powerplay, hvor de i flere omgange fik teste Emil Jidskog i målet. Især Martin Lefebvre var tæt på at sende et maskeret skud ind bag Herlevs målmand, men overliggeren kom i vejen.

Herlev havde virkelig Aalborg på hælene, og selvom at det efter Lefebvres skud på overliggeren var langt imellem chancerne, så var det Herlev som skabte mest.

Derfor var det på ingen måde ufortjent, da Herlev udlignede med godt fem minutter igen, efter et skud fra blå linje skabte en retur foran George Sørensen, som endte med at Luis Blak Olsen i tomt mål, kunne slå pucken ind i et tomt mål. En stor fejl af Aalborgs normalt så stærke målvogter, som burde have håndteret skuddet fra kanten af feltet betydeligt bedre.

Russisk dribletur afgjorde kampen

Herlev var endda tæt på at tage føringen imod slutningen af anden periode, men George Sørensen tog i den grad revanche med en flot dobbeltredning med to minutter. Dermed kunne holdene gå helt lige ind til tredje periode.

Herlev havde været bedst i de to foregående perioder, men i tredje periode var det et helt andet Aalborg-hold som gik på isen. De var mere aggressive og med fart, og det lignede at Garth Murray havde brugt store ord i omklædningsrummet.

De nordjyske gæster skabte chancer, og efter fem minutter af tredje periode bragte Aalborg sig foran med 3-4. Kirill Kabanov driblede sig fornemt igennem Herlevs defensiv, og lavede en perfekt pasning til Jeppe Jul Korsgaard, som let kunne prikke pucken forbi Jidskog i målet.

Herlev var presset frem på banen, og godt hjulpet af et par udvisninger til Julian Jakobsen og Lasse Bo Knudsen, skabte de også et mindre spilovertag i kampens sidste fem minutter.

I flere omgange var hjemmeholdet tæt på at overliste George Sørensen, men Aalborgs målmand holdt stand og dermed kunne Aalborg fejre en vigtig sejr, hvor Herlev på mange måder var det bedste hold, men hvor de blev straffet af nordjydernes

Vildt comeback og overtidssejr til SønderjyskE over Herning Esbjerg tog anden sejr i serien