White Hawks kunne absolut intet stille op mod vestjyderne i eftermiddagens kamp.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

En fuldt fortjent sejr til Esbjerg i eftermiddagens anden kvartfinale, hvor de i store perioder af opgøret udspillede Frederikshavn. Det var ikke til at se på hjemmeholdet at de ville det her, og derfor kunne vestjyderne ganske sikkert, om end den først blev afgjort til allersidst, sikre sig den anden sejr i serien.

Esbjerg forsøgte at ligge et pres på fra starten af opgøret, og det må man i den grad side lykkedes. De sværmede omkring hjemmeholdets mål i store dele af perioden, og havde masser af skud mod Filip Larsson.

Derfor var det en naturlig konsekvens af den gode start, at Esbjerg bragte sig i spidsen efter seks minutter. Andreas Grundtvig blev spillet flot op af Corcoran og Hjulmand, og sendte Esbjerg lejren i jubel. Den scoring kom vendelboerne sig ikke umiddelbart over til at starte med, og i stedet begyndte frustrationerne at spille dem et puds.

Efter otte minutter kom de endda to spillere i undertal i halvandet minut, og man sad med fornemmelsen af, at det var en nøglesituation for White Hawks, hvis de overhovedet skal noget i den her serie. En Esbjerg scoring her, og det vil være en Tour De France etape op af Alpe d’Huez for høgene.

De overlevede, og så helt ud af det blå kom udligningen. Sebastian Brinkman erobrede pucken, tog et par friske træk, og så udplacerede han en totalt kold Mads Søgaard. 1-1, og det var slet ikke retfærdigt efter spil og chancer.

Frustrationerne fortsatte dog for hjemmeholdet. Wejse lavede en hård albuetackling som han korrekt blev sendt til afkøling for, men så ville Mathias Mølgaard lige hævne sig, og så røg han samme vej. Kort efter måtte Mads Larsen i straffeboksen, og så var det 4 mod 3 for Esbjerg.

Det var en rasende Jari Pasanen i høge-boksen, der højlydt skældte ud på dommerne. Til sidst blev det for meget for den ene hoveddommer, og så blev der givet en kraftig advarsel til den finske coach. Hjemmeholdet overlevede dog igen den farlige situation, og kunne skøjte til pause med uafgjort, og spejde på måltavlen at de blot havde haft seks skud på kassen, mod gæsternes 15.

Mon ikke der blev snakket disciplin i hjemmeholdets omklædningsrum i pausen? Hvis der gjorde, så hørte Niklas Pavel i hvert fald ikke efter. Han blev udvist efter godt to minutter af anden periode. Nuvel, til svenskerens forsvar skal det lyde, at det var i den tynde ende af skalaen. Men ikke desto mindre gjorde gæsterne det til 2-1 i det powerplay, da Christian Wejse, Esbjergs bedste i eftermiddag, resolut udplacerede Larsson.

Det var stadig Esbjerg der var i teten, og de havde flere gode muligheder for at bringe sig yderligere foran. De var den tand skarpere i tanke og handling, og hjemmeholdet skøjtede mange forgæves meter. Det var ikke til at se det var dem der havde kniven for struben, og man spurgte sig selv, om flere af udlændingene var på isen. Det var fornærmende ringe det man så, især fra Mike Hammond og Justin Shugg.

Fem minutter før pausen kom der en situation, hvor Thomas Søndergaard røg til isen. Det bragte skærmydsler med sig, men Craig Puffer slap for tiltale. White Hawks boksen var harmdirrende over at det ikke blev til en badebillet til Esbjerg spilleren.

Tre minutter før afslutningen på anden periode, blev Christian Wejse nedlagt. Korrekt straffeslag, men den ellers så formstærke Wejse kunne ikke overliste Filip Larsson. Vigtig redning fra svenskeren, og dermed kun 1-2 på måltavlen efter 40 minutter i Vendsyssel.

Thomas Søndergaard og Gorm Topholt fik tredje periodes to første chancer, men tæt under mål lykkedes det ikke at overliste Søgaard. Det gjorde Radim Piroutek dog kort efter, da han lagde pucken mellem benene på Esbjerg keeperen. Kort tjek af dommerne, men der var ikke noget at komme efter. Scoringen til 2-2 blev korrekt godkendt.

Esbjerg dog stadig i teten og med masser af skud på mål. White Hawks kom dog mere frem på isen i tredje periode, og havde også deres offensive momenter.

Gæsterne i powerplay med godt seks minutter igen. Her gik det stærkt, og slot opspil banede vejen for Corcoran scoring, hvor han blot skulle sætte bladet på pucken.

Hjemmeholdet forsøgte med en slutspurt, og Radim Piroutek havde en rigtig stor chance, men Mads Søgaard var på plads med en klasseredning.

Pasanen tog Larsson ud med små to minutter igen, men det kastede ikke det fornødne held af sig. I stedet gjorde Esbjerg det til 2-4 i det tomme bur, og tog en fuldt fortjent sejr, som de burde have vundet meget større.

2-0 i kampe til vestjyderne, som virkelig har fundet storformen frem.

Højdramatik i Herlev, Aalborg foran 2-0 i serien OPTAKT: Rødovre MB-Rungsted Seier Capital