Er de danske mestre på vej tilbage på sporet?

Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs 3-2 (1-1,1-1,1-0)

Tiltrængt sejr til Rungsted Seier Capital, der har gravet dybt på det seneste og endda ansat en ekstra mand i trænerteamet i form af den tidligere Rødovre-coach Thor Dresler.

Om det var Dresler-effekten, der trådte i kraft i en hård fight, skal være usagt, men i hvert fald havde Rungsted noget, der lignede en vis, ny energi på holdet i dag, hvor man kan betegne de tre point som en form for arbejdssejr, for det var ikke på teknisk snilde, at de tre point blev hentet hjem i dag.

Odense kom sædvanen tro med et velorganiseret og hårdt kæmpende mandskab, hvis ”kompakthed” skabte vanskeligheder for Rungsted. Til gengæld havde de forsvarende danske mestre mest spil.

Bulldogs scorede det første mål i powerplay. Morten Jensen missede – ganske usædvanligt – en clearing, og kort efter havde Jonatan Tanus sat pucken ind. Hampus Gustafsson fik udlignet inden perioden var slut, da han var først over pucken i et klumpspil foran Perhonen.

Det var Rungsteds tur til at score i powerplay i anden periode. Rasmus Andersson satte et mægtigt skud efter et fint oplæg af Mattias Persson, og kort efter 2-1-scoringen var der drama.

Martin Larsen satte en tackling, som efterfølgende blev takseret til checking to the head på Gustav Green, og det ville Jacob Gammelgaard ikke finde sig i, og det endte i en gedigen fight mellem Larsen og Gammelgaard. Dobbelt game misconduct til Larsen og Gammelgaard også i bruseren før tid.

Rungsted fik intet ud af fem minutter powerplay, og i stedet fik Odense udlignet i slutfasen af anden periode. Igen var det via glimrende powerplayspil, og igen med Tanus på pointtavlen. Sebastian Ehlers scorede på finnens assist efter et par proptrækkerdriblinger inden en flot afslutning. 

2-2 efter anden periode, og det blev en tredje periode, hvor Rungsted afgjorde kampen på et mønsteropspil.

Joachim Holten Møller – i dag 750 Metal Liga-kampe – satte opspillet i gang fra egen zone, og gav pucken videre til Nikolaj Rosenthal, der satte fart og bar pucken op gennem banen. Rosenthal fandt Daniel Madsen, som ikke svigtede og satte 3-2’eren.

Odense pressede hårdt på til sidst, men Kolppanen holdt stand med et par fine redninger i slutfasen og dermed tre point til hjemmeholdet.

Allerede onsdag tørner de to hold sammen igen. Denne gang i Odense.


60 ÅR MED IS PÅ I RØDOVRE - se tillykke-videoen til RSIK 3-1 for anden gang i træk - SønderjyskE klar til Metal Final4