Endnu en solid præstation af Vojens-mandskabet sikrede pladsen i Metal Final4

SønderjyskE-Herlev Eagles 3-1 (2-0, 0-0, 1-1) Der var en final 4 billet på spil søndag eftermiddag i Frøs Arena, da SønderjyskE tog i mod Herlev Eagles.

To på dagen tynde trupper fik leveret en ganske underholdende affære, hvor det blev sønderjyderne, der trak det længste strå med en 3-1 sejr, grundlagt på en overbevisende første periode. SønderjyskE satte sig solidt på kampens start. Allerede i de første skift var man tæt på føringsmålet.

Først var det Shawn O’Donnell rundt om målet og sekunder senere, havde Matt Foget muligheden, men Horak var på plads i udeholdets mål. Det traditionel bamse-kast i den gode sags tjeneste skulle komme ved først scorede mål, og bamserne kom ikke til at vente længe.

Hjemmeholdets pres gav bonus efter små fire minutter. Daniel Galbraith lagde pucken på mål, hvor Martin Eskildsen styrede pucken i nettet bag Horak. 1-0 og et hav af bamser på isen i Vojens. Steffen Frank var millimeter fra at fordoble føringen kort efter, men hans elegante baghånds afslutning strøg snart forbi fjerneste stolpe.

I stedet fik Steffen Frank en udvisning i samme skift og Herlev kunne for første gang i matchen etablere sig i værternes zone. Helt farligt blev det ikke. Anton Johansson havde dog en fornuftig mulighed, som Patrick Galbraith imidlertid kom i vejen for. Fortsat var det sønderjyderne med de fleste chancer, som for eksempel da Martin Eskildsen blev spilet helt fri, men ikke fik tilstrækkelig power i sin afslutning.

Et power play til hjemmeholdet kastede intet af sig, udover et par fejlpasninger fra O’Donnell. Til gengæld var hjemvendte Cam Brown tæt på efter smukt oplæg fra Mike Little og Matt Foget, da holdene atter spillede fem mod fem. Herlev største mulighed i første periode faldt med under to minutter på klokken, men pucken balancerede på stregen og gæsterne måtte se hjemmeholdets defensiv rage kastanierne ud af ilden.

Tiden tikkede ned, men nærmest ud af ingenting, satte Cam Brown fart på op af isen. Ind i zonen og så et riv op i nærmeste krog. Stærk scoring af den lille amerikaner, der dermed sikrede sønderjyderne en to-måls føring efter tyve underholdende minutter med værterne som det klart dominerende mandskab i Frøs Arena.

SønderjyskE startede også anden periode bedst. Mads Eller burde have øget føringen yderligere, men missede den store chance, der bød sig efter bare få minutters spil. Power play til værterne efter seks minutter, mens Lapenkov måtte se til fra straffeboksen. Men faktisk var det gæsterne, der producerede de to største chancer.

Specielt chancen til Alexander Lindqvist-Hansen var stor, men Patrick Galbraith reddede sønderjyderne. Matthias Asperup med en solo aktion trak en udvisning og Herlev kunne nu stille op i fem mod fire. Lapenkov var tæt på, men endnu engang klarede Galbraith paragrafferne. Herlev havde betydeligt mere spil end i første periode og der var en helt anden tro på tingene hos udeholdet igennem anden periode.

Værterne var gået et gear ned, samtidig med gæsterne havde fundet et ekstra gear. Og det kunne heller ikke to yderligere overtals-spil til SønderjyskE ændre på. Hjemmeholdet famlede i fem mod fire, kom nærmest ikke til afslutninger og specielt Shawn O’Donnell havde en tendens til at varme pucken. Herlev skal dog også have cadeau for en god tæt box, som ikke gjorde det nemt for sønderjyderne at finde de åbne skud muligheder.

Derfor var det status quo på måltavlen efter fyrre minutter. Spørgsmålet var nu, om Herlev kunne lave et af de comebacks, de tidligere har lavet mod netop SønderjyskE i Vojens, eller om sønderjyderne i stil med fredagens match mod Odense, ville være i stand til at balancere sejren hjem i tredje periode. Og det blev det sidstnævnte scenarie, der udspillede sig.

SønderjyskE var i kontrol gennem de sidste tyve minutter. Tyve minutter hvor Mads Eller havde muligheden for at lukke kampen på en break away, men Horak med en stor redning. Godt midtvejs i perioden kom gæsterne i overtal, men hjemmeholdet krigede udvisningen af klokken.

Martin Eskildsen dykkede frygtløst ned i et slagskud og måtte assisteres til boksen, men kom atter på is senere i perioden. Også værterne havde muligheden i overtal, men som de øvrige power play i matchen, var det yderst tamt, hvad sønderjyderne havde at diske op med i den disciplin. I fem mod fem var der anderledes kontrol med tingene fra hjemmeholdet, og først da Daniel Kønig måtte i skammekrogen tre minutter før tid, kom der en my af spænding.

Herlev trak keeperen og spillede seks mod fire. Den mulighed punkterede værterne imidlertid sekunder senere, da Mike Szmatula, fra face off cirklen i egen zone, hamrede pucken ned i det tomme bur. Ganske vist reducerede gæsterne minuttet senere i seks mod fire, men der var gassen gået af udeholdets ballon.

En 3-1 sejr til SønderjyskE for øjnene af knapt 2600 tilskuere, der kunne fejre deres heltes billet til Final 4. Sejren kunne der ikke indvendes noget i mod. En sejr der først og fremmest blev grundlagt i første periode, hvor isens bedste spiller Cam Brown med sin 2-0 scoring satte prikken over i”et for sønderjyderne, der nu er klar til at forsvare Final 4-titlen.

Rungsted arbejdede sig til 3-2-sejr over hårdt kæmpende Odense METAL FINAL4-HOLDENE ER KLAR