Vildt drama i Bentax Isarena afsluttede finalefesten

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1,1-1,0-0) 0-1 Rungsted er dansk mester og sikke et drama vi fik til at afslutte serien. Shane Hanna blev matchvinder og afgjorde finaleserien med et knastørt slagskud efter et drama af gigantiske dimensioner, som blev afgjort kort inde i overtiden, da gæsterne effektivt udnyttede muligheden for at spille fire mod tre.  

De to finalemandskaber er offensive af natur. Det beviste de tidligt i kampen, hvor alle forudsigelser om afventende spil blev gjort fuldstændig til skamme. Allerede inden tre minutters spil var stillingen 1-1.

Åbningsmålet kom fra uventet kant. Aalborgs fjerdekæde – med Ladehoff tilbage – sled sig til en hoppende puck inde foran kassen, hvor Jonas Jakobsen overvandt både Rosenthal, Wideman og Morten Jensen og fik løftet skiven ind bag Nihlstorp til 1-0.

Drømmestart for Aalborg, der blev annulleret blot 20 sekunder senere med et smukt gennemspillet Rungsted-mål.

Shane Hanna var med fremme, lagde pucken skråt tilbage til Andersson. Måljægeren svigtede ikke. 1-1 efter 2:39 minutter og en næsten overvældende start på kampen.

Selv uden 5000 tilskuere på lægterne var intensiteten på isen til at skære i. Så tyk var den. Og hidsigheden blandt de få klubhjerter på lægterne var total ved hver eneste kontroversielle hændelse.

Begge hold fik et powerplay i de første 20 minutter. Aalborg forvaltede sit bedst med Mikkel Højbjerg tæt på at score efter flot klap-klap-spil.

I Rungsteds overtal havde Aalborg også den største chance, da Thomas Spelling blev spillet fri til et ”straffeslag” mod Nihlstorp, der fik lukket med skinnerne.

Den må ganske enkelt ikke brændes i en sjette DM-finale.

Hos Aalborg var nerverne store, hver gang Mattias Persson tog fat. Svenskeren tog flere gange sagen i egen hånd og dansede omkring i Aalborg-zonen med sin herlige teknik. Han fandt ikke den afgørende pasning i de første 20 minutter, hvor hjemmeholdet havde en lille overhånd.

Donaghey-dumhed og Lefebvre-kasse

Indledningen på anden periode var hidsig. Martin Lefebvre ramte stængerne som indledning på en lang spilsekvens uden stop, hvor George Sørensen var ude på en gevaldig skovtur. Den var var lige ved at koste en Rungsted-scoring.

Carl Neill blev hældt omkuld af en høj stav uden der blev dømt, og dramatikken var total, da Cody Donaghey gik alt for hårdt i ryggen på Mathias Lehmann Hansen, der blødende faldt omkuld. Uden omtanke af canadieren, der måtte direkte i brusebad med en game misconduct.

Der var spillet 23:25 minutter, og med fem minutters Rungsted-overtal var der lagt op til en potentielt afgørende sekvens i kampen. Rungsted pressede og pressede og i over tre minutter fik Aalborg-boksen næsten ingen luft.

Rasmus Andersson gjorde det igen.

Hans kanon blev trukket af, da Mattias Persson passede på tværs og efterlod Sørensen chanceløs på Anderssons pragtfulde firsttimer.

Det brændte på inden Aalborg blev fuldtallige igen, og Sørensen var ude med en gigantredning inden Pirates fik luft igen og fem mod fem tilbage.

Rungsted ledte efter afgørelsen i de efterfølgende minutter, og kun med en række icinger fik Aalborg stoppet stormen. Og pludselig var det Aalborg, der fik en gigachance med fem mod tre i 1:51 minutter.

Den mulighed var Martin Lefebvre ikke sen til at udnytte, da han scorede via Nihlstorps skinner. Ingen ville give sig i en finaleserie, der blev ved at give til alle os, der så på.

Der var spillet små 33 minutter og stillingen var 2-2.

Rungsted måtte kæmpe heroisk, da Alex Wideman tog en nødvendig udvisning for at stoppe Kabanov, der var tæt på at komme fri foran mål. Martin Lefebvre havde bud efter hjørnet flere gange, men Nihlstorp var på plads.

Dramaet fortsatte. Panelin-Borg leverede en unødvendig fejl på egen blå linje og sendte Sarault af sted på en friløber. Sørensen reddede, og nu pressede Rungsted i anden periodes slutfase.

George Sørensen var ude med en vild redning med griberen, og Aalborg sluttede anden og begyndte tredje periode i undertal.

Hannas hug afgjorde festen

Her var Sørensen ude med griberen igen, da Tim Daly afsluttede fra nært hold og Pirates fik spillet Rungsted-udvisningen ned.

Jonathan Brinkmann gav sine makkere i rødt på lægterne et nervesammenbrud, da han i stedet for ”bande ud” spillede ind gennem midten og op til Rosenthal, der afsluttede resolut.

Sørensen var på plads med endnu en klasseredning og tog brodden af et markant Rungsted-tryk.

Havde Pirates kræfter til at slå igen? Muligheden kom i et powerplay efter en Tim Daly-udvisning, men gæsterne havde fat i Martin Lefebvre.

Han skulle for alt i verden ikke have lov at skyde igen.

Som tredje periode skred frem pressede Rungsted. Det decimerede Aalborg-hold havde sværere og sværere ved at komme ud af egen zone og få luft i en fuldstændig hyperintens slutfase, hvor Rungsted satsede alt og forsøgte at suge de sidste kræfter ud af hjemmeholdet.

Pirates fik luft, og spillet bølgede frem og tilbage i de sidste minutter.

Med et halvt minut tilbage svipsede Aalborg og spillede længe med seks mand på isen.

Det betød 96 sekunders undertal til at begynde overtiden, og her slog Rungsted til efter lidt indledende vanskeligheder med at få sat spillet op.

Selvfølgelig var det Shane Hanna, der med et knastørt slagskud hamrede guldet til Rungsted. Sæsonen er slut.


GULDKLUMMEN: Et Rungsted-hold af ypperste kvalitet OPSTILLINGER: Metal Ligaens bedste kæde er samlet igen, Spelling bliver i tredjekæden