Mathias Lehmann Hansen blev matchvinder for gæsterne fra Rungsted. der nu fører 2-0 i finaleserien

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1, 1-1, 0-1) Pirates var på jagt efter revanche for fredagens nederlag, da Rungsted Seier Capital kom på formiddagsvisit i Bentax Isarena.

Skulle Pirates beholde en fifty-fifty-chance for at tage DM-guldet, så var kravet næsten en sejr, men det ville blive uden Julian Jakobsen, der var blevet idømt en spilledags karantæne efter tacklingen på Nikolaj Rosenthal. Hjemmeholdet var ligeledes uden Tobias Ladehoff, der stadig var ude med skaden, som han pådrog sig mod Esbjerg Energy. Det betød, at træner Murray måtte omstille i kæderne.

Rungsted var uden Marcus Olsson, Gustav Green, Rasmus Thykjær Andersson, mens Mattias Persson ikke var kommet sig over det maveonde, der tvang ham ud af den første kamp.

Starten af kampen bar præg af, at man normalt ikke er oppe i gear til kamp så tidligt på dagen - tempoet var lavere end i fredags. Det var Aalborg, der fik spillet sig frem til enkelte muligheder i kampens begyndelse, men det var Rungsted, der var tættest på foran George Sørensen.

Rungsted var stærke til at få placeret folk foran målmanden, og det var også det, der gav gæsterne deres første mål i kampen.

Morten Jensen sendte pucken afsted fra blueline, og den røg mellem venner og fjender og ind bag George Sørensen, der ikke havde udsyn til pucken.

Pirates arbejdede godt for udligning, men marginalerne var i flere omgange med Christopher Nihlstorp i Rungsteds mål, hvor svenskeren fortsatte sit gode spil fra fredag aften.

Den øgede arbejdsindsats gav pote efter, da Lasse Bo Knudsen sendte et fladt skud, der var perfekt til en styring, på mål, men med Jeppe Jul Korsgaard placeret solidt foran Nihlstorp, strøg pucken hele vejen ind i målet til udligning til stor jubel blandt de Pirates-fans, der havde taget opstilling udenfor hallen.

Skiftet efter var Ben Duffy millimeter fra at bringe Pirates foran, men stolpen stod i vejen for afslutningen efter en god aflevering fra Kirill Kabanov bag mål. Aalborg var kommet bedre med i kampen, og det var en jævnbyrdig periode, der endte med 1-1.

Rungsted kom bedst ud til den midterste periode og fik også kampens første powerplay, hvilket Rungsted udnyttede til ny føring, da Shane Hanna sendte pucken afsted fra blueline. Masser af trafik foran mål og det lignede en styring foran mål, men Shane Hanna blev godskrevet for målet.

Kort efter var Pirates i powerplay, men uden at skabe de store chancer for udligning.

Rungsted fik muligheden i powerplay, hvor Aalborg og George Sørensen skulle være glade for stolperne, der reddede dem i flere omgange. Rungsted var tættest på at komme yderligere foran i en periode, hvor Aalborg var bange for at komme ind foran mål og tage kampen op.

Stik imod spil og chancer i 2. periode, var det Lasse Bo Knudsen, der igen dukkede op som målscorer. Denne gang var det med et slagskud, der susede i netmaskerne bag Christopher Nihlstorp, til udligning 2-2 med 1:17 minutter igen i anden periode.

Tredje periode startede meget taktisk, og Aalborg spillede videre med bare tre kæder, som man havde gjort allerede fra 2. periode. Der var kommet en enkelt ændring, da Jonathan Brinkman havde overtaget Daniel Madsens plads mellem tvillingerne Højbjerg.

Det var Rungsted, der igen fik bragt sig foran, da Aalborg havde problemer med at få pucken ud af zonen. Mathias Lehmann Hansen kunne skøjte ind med pucken og sende den mellem benene på George Sørensen. Der var lige kraft nok i skuddet til, at pucken kunne krydse mållinjen.

Rungsted stillede sig derefter mere tilbage, og tillod Pirates en del mere spil og puckbesiddelse, men det virkede ikke til, at Pirates vidste, hvad man præcist skulle gøre med pucken. Den blev spillet langsomt rundt, og man sendte ikke pucken på mål, når muligheden var der.

Med lidt under fem minutter igen var der en mindre kontroversiel aktion, da Christopher Nihlstorp blokerede pucken udenfor målfeltet, og havde mulighed for at spille pucken videre. Det endte med, at han fik en advarsel i situationen, og kort efter ved en icing lå han i isen og skulle have hjælp.

Aalborg tog George Sørensen ud af målet og forsøgte at skabe et pres på mål, men det lykkedes ikke i den stil, som man havde håbet. Rungsted var for stærke foran mål til at give Nihlstorp frit udsyn til chancerne. Rungsted krigede en sejr på 3-2 hjem, og er dermed oppe med 2-0 i kampe inden seriens tredje kamp, der spilles på tirsdag i Bitcoin Arena.

BILLEDER: SKARPE SKUD fra finalen i Bentax Isarena EN SPILLEDAGS KARANTÆNE til Julian Jakobsen, Aalborg Pirates