Første sejr i regulær tid til Rungsted over sønderjyderne i denne sæson

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE 6-3 (3-2,1-1,2-0) Det var næsten ganske symbolsk for kampen i Bitcoin Arena, da Nicolaj Henriksen skøjtede til udskiftning for SønderjyskE i slutningen af første periode og blev afløst af Patrick Galbraith.

SønderjyskE's defensiv og målmandsspil levede ganske enkelt ikke op til standarderne fra de seneste kampe, og det fik et effektivt Rungsted-mandskab straffet så skarpt, at det lykkedes at hente tre point.

Første periode var stærkt underholdende og spillet vekslede fra den ende til den anden.

Rungsteds Henrik Hetta åbnede scoringen allerede efter to minutter, men gæsterne vendte bøtten. Mike Little leverede et millimeterpræcist skud i powerplay og Martin Eskildsen var på plads efter et kvarter med sin 2-1-scoring.

Men inden perioden var ovre, havde Rungsted såmænd bragt sig foran. Tim Daly - der kiksede grumt ved Eskildsens scoring - tog hævn og fik udlignet ved at sine karakteristiske fremstød og Sebastian Bergholt drog fordel af, at Henriksen i SønderjyskE-målet slet ikke fik fat i et ganske harmløst skud.

Så skiftede Henriksen ud med Galbraith.

To mål i anden periode, der begge kom mod slutningen af perioden. Først var det Mattias Persson, der cirklede omkring målet i powerplay og fik frit skud fra højre side og tæt under mål. Han satte pucken over i modsatte hjørne i den tætte trafik foran Galbraith.

Rasmus Lyø reducerede før pausen på en hammer af et slagskud fra blå linje. 4-3 efter 40 minutter, men hjemmeholdet holdt igen i tredje periode og fratog dermed SønderjyskE muligheden for at overhale Aalborg på førstepladsen i grundspilstabellen.

Rungsted skød sig til gengæld op på sjettepladsen og forbi Odense.

Marcus Olsson fik tid og plads under målet ved 5-3-scoringen, og den sidste scoring blev sat ind i tomt bur. Branden Gracel scorede til stor jubel for de fleste af 1024 tilskuere i Bitcoin Arena.

På tirsdag afgøres det, om de to hold mødes i den første kvartfinale i Frøs Arena.

CANADIAN AMBASSADOR'S CUP 2020/21 gik til Nichlas Hardt ERIK HJALMARSSON blev årets træner 2020/21