En intens og fartfyldt affære i Herlev, hvor begge mandskaber gjorde hvad de kunne, for at tage sejren og tre vigtige points i bundstriden

Der var lagt op til flere glædelige gensyn i Spar Nord Arena i Herlev denne fredag aften, hvor Patric Wener, efter sygdom, vendte tilbage til jobbet som cheftræner for de lokale helte.

Men der var også et gensyn med Brett Thompson, som er vendt tilbage til dansk ishockey. Tre sæsoner spillede han i Herlev Eagles med stor succes, men nu er han at finde i Rungsted. Han fik sin debut i Rungsteds seneste kamp, hvor han både bidrog med mål og assist på vej mod 6-3 sejren over Sønderjyske. Og Brett Thompson skulle få en nøglerolle i aftenens opgør.

Rungsted kom flyvende fra start i første periode, med stort pres og flere opløb til gode chancer. Rungsted havde succes med at presse spillet ned i Herlevs ende, og formåede i det meste af perioden at holde pucken foran sig i zonen. Et velspillende Rungsted-hold havde helt sikkert tanket godt med selvtillid ovenpå sejren over Sønderjyske, men det skulle vise sig at være sværere at få pucken i nettet denne aften.

Rungsted gjorde hvad de kunne, og specielt backerne var gode til at glide med frem i overlap, og dermed bevare trykket på Herlev og Horak i målet. Rungsted var bedst i de første 20 minutter af opgøret, men Herlev var gode til at holde Rungsted ude ved banderne, og sørge for at Rungsteds afslutninger var fra ufarlige positioner. Heller ikke et powerplay kunne Rungsted få pucken i mål.

Der var god fart og intensitet i første periode, og det fortsatte ind i de midterste tyve minutter.

Der stod 0-0 fra starten af anden periode, men Herlev var kommet bedre med i kampen nu, og fik skabt flere gode muligheder.

Specielt kæden med Asperup, Lindqvist-Hansen og Jonsson fik sat Rungsted under pres.

Men hele Herlev sled og slæbte og fik flyttet spillet mere ned i Rungsteds ende. David Grubak vikarierede i Rungsted målet i Isak Wallins fravær, og han gjorde det fremragende med sikre indgreb og flere store redninger.

I takt med at intensiteten tog til i anden periode, så faldt kvaliteten af spillet. Flere fejlafleveringer og misforståelser blandt begge mandskaber.

Men med lidt over et minut tilbage af perioden, tog Magnus Carlsen sagen i egen hånd, og fra egen zone dribler han smart igennem Herlev defensiven, og får pucken på tværs af Horaks mål til en helt fri Brett Thompson.

Han svigtede ikke, og scorede som så ofte før i Herlev, men denne gang for modstanderne. En kold dukkert for Herlev, som ellers var kommet meget bedre med i opgøret.

Herlev var tvunget mere frem over isen til de sidste tyve minutter, og de lagde fra start et stort tryk mod Rungstedmålet. Men Rungsteds spillere stod godt imod, og det defensiven enkelte gange kiksede klarede Grubak ærterne på stregen. Blandt meget andet en regulær friløber til den ellers så træfsikre Lindqvist-Hansen.

Og bedst som Herlev pressede Rungsted med alt hvad de havde, lavede tilbagevendte Alasaari en fejl i midtzonen, som betød at Lucas Andersen kunne stryge af sted mod mål.

Og han afdriblede iskoldt Horak og scorede til 2-0 til gæsterne. Der udbrød lidt tumult efter målet, da Lucas Andersen fik sagt noget til Alasaari, og unge Andersen skulle blive yderligere upopulær i Herlev da han et par minutter senere sendt Jonsson i banden med en cross-checking i ryggen. Powerplay til Herlev i slutminutterne, men Rungsted stod imod og tager med 2-0 sejren 3 vigtige points i kampen om at rykke frem i tabellen.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herlev-Rungsted OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital