Rungsted tog sæsonens største sejr i Metal Ligaen og slog Herlev til plukfisk med ni mål i to perioder

Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles 9-1 (4-0,5-0,0-1) Herlev har endnu ikke taget point fra Rungsted i denne sæson, og i aften i Concordium Arena var ørnene overhovedet ikke i nærheden af noget som helst. Rungsted tog afstand fra start og endte med at vinde hele

Der var spillet halvandet minut, da Lucas Andersen skar ind fra hjørnet og lagde skiven ind – stort set inden Herlev havde været ude af Rungsted-zonen. Gustav Green havde brændt en stor chance i første skift, men tog hurtigt revanche. 2:58 var der spillet, og Green scorede på en retur fra et Rasmus Andersson-skud.

3:15 inde i kampen blev det 3-0 ved Albin Lindgren efter en faceoff og en back til back-aflevering. Herlev tog en challenge og målet blev annulleret. Der gik dog ikke længe før Andreas Nielsson kom ind i Herlev-zonen med høj fart og fyrede kanonen af. Nu 3-0 til hjemmeholdet.

Herlev fik den største og eneste mulighed – skulle det vise sig – for at komme tilbage i kampen, da Jacob Gammelgaard måtte ud. Östlund i Rungsted-buret kom på arbejde, da Hakon Nilsen fyrede tre kanoner af på kort tid – men ingen reducering. Også da Lucas Andersen og Morten Jensen sad ude var Östlund på plads.

4-0 blev det, da Lucas Andersen serverede pucken for Asperup i tiden 12:38. Kampen syntes afgjort, og der blev ikke scoret mere i de første 20 minutter trods powerplaymuligheder til begge hold.

4-0 efter første periode og to minutter længere henne i kampen var den hele 9-0 i hjemmeholdets favør, da de to hold igen gik til pause. Vild udvikling i Concordium Arena, hvor hjemmeholdet scorede på alt, mens det ramlede endnu mere for gæsterne.

Gustav Green ”cyklede i zonen” og scorede til 5-0, da ingen gik til ham. Maksim Popovic var først over en løs puck til 6-0 og Tim Wahlgren gjorde det til 7-0. Herlevs angribere var ikke i humør til at komme med tilbage i aften, hvilket Rungsted udnyttede. Da det blev 8-0 ved Morten Jensen, skiftede Herlev målmand for første gang i sæsonen. Ind med unge Frederik Falkengaard.

Han måtte indkassere et enkelt mål efter et flot gennemspillet angreb, der blev afsluttet af Maksim Popovic. Vi var på vej mod sæsonens største sejr og Rungsted var gået målamok som i øvrigt i holdets seneste hjemmesejr over Frederikshavn, hvor det blev 8-1.

I aften blev det 9-1, for Herlev formåede at undgå en tocifret ydmygelse ved at holde buret rent i tredje periode. Det var endda i undertal, at Oliver Arle Östergren fik reduceret til sidst.

Noget af et manifest fra Rungsted i den sjællandske ”magtkamp”, mens Herlev med nederlaget nu igen kan mærke Rødovre og Frederikshavn i tabellen. Rungsted får lidt ro igen – og med sikkerhed scorings-selvtillid efter sejren i aften.