De bliver ved i Frederikshavn. Udesejren i Odense var holdets femte sejr på stribe

Odense Bulldogs – Frederikshavn White Hawks 0-4 (0-0,0-2,0-2)

White Hawks ødelagde den fynske fest, da de fortjent tog alle tre point med hjem i bussen. En fremragende keeper i Galansky, og en holdindsats der var meget større end hjemmeholdets, gjorde udslaget, i en kamp, som fynboerne hurtigst muligt vil glemme. Frederikshavn med femte sejr i træk, og ishockeyfeberen er igen at finde i Vendsyssel.

En tam første periode vi blev budt til fredagsfesten i Odense, hvor det var småt med højdepunkter, og heller ingen scoringer. Odense med en enkelt powerplay mulighed, men det var usammenhængende, og ikke i nærheden af at få en oplagt chance mod Galansky.

White Hawks bundhold kæmpede med alt hvad de havde, hvilket har kendetegnet dem de seneste kampe. Altid energiske Thomas Søndergaard havde holdets største mulighed, men Gillam blev den store i den situation.

I anden periode kom der mere gang i den, og især gæsterne var i teten. De spillede godt, og hjemmeholdet fik det ikke til at fungere. Thomas Søndergaard var kile til uro hver gang han var på isen, og Christopher Frederiksen var også en nydelse at se i aften.

Odense fik dog også chancer, og især Sebastian Ehlers og Mathias Mølgaard burde have bragt hjemmeholdet i spidsen. Men store redninger i begge situationer af Galansky, som nød at spille på sin tidligere hjemmebane i aften.

Fra målet kunne han se Thomas Søndergaard bringe gæsterne foran 1-0, med seks minutter tilbage af perioden. Søndergaard fandt et hul mellem benene på Gillam, og sendte de medrejsende fans i ekstase. De fik mere at juble over under et minut senere, da man på et perfekt kontraangreb fik scoret til 2-0. Sebastian Holm svirpede pucken op i det lange hjørne, og Gillam så meget overrasket ud. Det var unge Holm ligeglad med, og han kunne bringe vendelboerne fortjent foran med to.

I de døende sekunder af perioden burde Thelin have reduceret for fynboerne. Men igen mødte han muren i det frederikshavnske bur, og Galansky fortsatte hvor han slap fra onsdagens kamp mod Rungsted.

Vendelboerne satte et meget vigtigt søm i den fynske kiste allerede inden der var gået to minutter af tredje periode. Todd Winder erobrede pucken da Odense var i fremdrift, og Brinkman tog den med ind i zonen, fandt canadieren, som sikkert scorede til 3-0. Winder har for alvor fundet formen, som resten af det frederikshavnske mandskab.

Naturligt nok fik Odense herefter masser af spil i offensiv zone. Farlige enkelte gange, men Galansky havde bare en af de dage, hvor butikken var lukket. Tjekken var outstanding igen i aften.

Med små fire minutter igen tog Odense keeper Gillam ud. Det gav heller ikke de vilde muligheder, og da Mikkel Bertelsen sendte pucken i det tomme bur, var der udvandring fra de fynske fans. Der var en landskamp i tv der var mere spændende.

White Hawks fansene havde ikke travlt med at komme hjem, og de fejrede den femte sejr i træk ved at hylde spillerne på isen. Imponerende stime Patric Weners tropper har gang i, og på mandag er der lagt op til kæmpe hockeybrag, når Rødovre gæster Nordjyske Bank Arena.


Rungsted uddelte tæv til sjællandske rivaler Storspillende Rørth sikrede Rødovre overraskende sejr