Vestjyderne førte 2-0 for tredje gang på stribe og tabte igen

Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 5-2 (1-2, 1-0, 3-0) Rungsted spillede en af sine bedste kampe længe, da de forsvarende mestre i aften vandt med 5-2 over gæsterne fra Esbjerg, der måtte notere det tredje nederlag på stribe. Det begyndte ellers fremragende for Esbjerg, der overlevede et åbningspres fra Rungsted og pludselig var foran 2-0.

I det sjette minut scorede Esbjerg to gange.

Først udnyttede Jeppe Vinther en to mod en-mulighed og blot 17 sekunder senere scorede Brett Welychka til 2-0 for gæsterne.

Det skete umiddelbart efter at spillet var begyndt efter 1-0-målet. Esbjerg vandt pucken og fik den smidt ned bag Rungsted-buret. Alle Rungsted-spillerne, tilskuerne og undertegnede ventede et kald for icing, men det kom ikke og det var Welychka klar til udnytte. Det lignede en uopmærksomhed fra dommerkvartetten.

Rungsted satte ekstra fart på spillet i den resterende del af perioden og fik reduceret, da Niklas Andersen tog Esbjergs første udvisning. T.J. Moore skød fra slottet, scorede og kampen var helt åben igen.

Hjemmeholdet fortsatte presset i anden periode og sad på de første 10 minutter og havde gode chancer.

Da Esbjerg en enkelt gang dukkede op hos Thomas Lillie fik Zach Pochiro en kæmpe chance, da han var helt blank ved bageste stolpe. Rungsted-målmanden leverede en kanonredning.

Endnu en Esbjerg-udvisning kostede udligningen. Travis Brown måtte ud, selv om han ikke var spilleren, der begik forseelsen, og Rasmus Andersson, der er inde i en stærk stime, udlignede for Rungsted, der havde fat i de midterste 20 minutter.

Esbjerg levede på kontra, stillingen var 2-2.

Små fire minutter inde i tredje periode scorede Rungsted sit tredje powerplaymål. Shane Hanna blev sat op og smadrede pucken op i hjørnet. Der var hul på bylden for hjemmeholdet, der pressede hårdt på i endnu en powerplay. Her leverede Mathias Seldrup en kanonredning og holdt Esbjerg inde i kampen.

I kampens sidste 10 minutter var rollerne byttet om. Esbjerg pressede på, Rungsted slog kontra.

Kampen bølgede frem og tilbage, og Juuso Pulli blev aftenens helt for Rungsted, da han i det 57. minut fik staven på pucken tæt inde under mål. Kampens sidste scoring blev sat ind i tomt bur af T.J. Moore og så var kampen afgjort.

Begge hold stadig i live i kampen om top fire-placeringerne, men Rungsted nu med det bedste udgangspunkt.

Helt skørt i øvrigt, at 2-0 oppe synes at være et kompleks for Esbjerg, der for tredje gang på stribe smed en føring af den størrelse.

7-2: Ubesværet Aalborg-sejr over Rødovre i Bentax Isarena Lykkelige omstændigheder holdt Mattias Persson væk søndag i Herning