Pirates afgjorde allerede efter 20 minutter i aften

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 7-2 (4-0,2-2,1-0) Ligaens tophold fra Aalborg fik noget nær den perfekte generalprøve op til Final 4, da de tirsdag tog imod et skadesplaget Rødovre hold, i en kamp som hjemmeholdet kontrollerede fra start til slut.

Aalborg startede bedst, og havde pucken mest, hvilket også kastede en del chancer af sig i kampens indledning. Derfor var det også helt fortjent, da Sebastian Brinkman med et flot håndledsskud bragte hjemmeholdet i front efter blot syv minutter.

Føring blev fordoblet kort tid efter, da Jeppe Jul Korsgaard fandt Lasse Bo Knudsen med en tværpasning, som let blev sat ind ind bag en chanceløs William Rørth.

Værre blev det for Rødovre, da Aalborg udnyttede en udvisning til Jannik Karvinen. Efter en friløber til Rødovre, som flot blev reddet af George Sørensen, slog Aalborg kontra. Martin Højbjerg fandt Pierre-Olivier Morin fuldstændig fri foran mål, hvilket den stærkspillede canadier udnyttede uden besvær.

Nordjydernes dominans forsatte, og da tilbagevendte Felix Scheel opsnappede en løs puck foran Rørths mål, svigtede han ikke. En forfærdelig periode for Rødovre, som slet ikke kunne få spillet til at fungere overfor et velspillende hjemmehold, der førte 4-0 efter 20 minutter.

Takterne fra første periode forsatte i anden periode, hvor Aalborg var mest i puckbesiddelse, og skabte de fleste chancer. Dog var det Rødovre som fik reduceret efter en stor fejl fra Aalborg, som fik sendt Maksim Popovic alene afsted mod George Sørensen. Denne duel vandt Popovic med et flot skud i nettaget.

Målet gav en masse energi til Rødovre, og i deres første powerplay leverede George Sørensen et par verdensklasseredninger. Rødovre øjnede muligheden for at komme tilbage i kampen, men halvvejs inde i opgøret fik den sin afgørelse. Et skud fra Olivier Hinse sneg sig ind bag Rørth til 5-1, hvilket knækkede Rødovre.

Aalborg genfandt spillet fra første periode, og satte sig totalt på kampen. Et overtag som blev udnyttet i powerplay, hvor Kirill Kabanov på flotteste vis spillede Olivier Hinse fuldstændig fri i slottet, hvorfra han bankede pucken ind til sin anden scoring i kampen.

Dette blev desværrre også Hinses sidste nævneværdige aktion i kampen, da han i næste skift blev ramt af en tackling, og i store smerter på højre ben måtte forlade kampen. Med tanker på Final 4, blev der lagt et nervøst slør over Bentax Isarena’s tilskuere, som bestemt ikke var tilfredse med, at tacklingen gik ustraffet hen.

Utilfredsheden med dommerne blev kun værre, da Martin Højbjerg endte i udvisningsboksen efter en hård duel ved banden. I dette powerplay slog Mads Eller til foran mål på et skud, som lige præcis krydsede stregen til periodestillingen 6-2.

Håbet som Ellers mål kunne have skabt, blev dog hurtigt slukket i tredje periode. Anders Krogsgaard var først på en løs puck foran mål og fra den position svigter Krogsgaard sjældent. Målet lukkede kampen, og de nordjyske værter kørte ubesværet en helt fortjent sejr i land på 7-2 i deres Final4-generalprøve.

Herlev overbeviste i powerplay og baskede Herning Rungsted vendte og vandt over Esbjerg