Tre mål i overtal sendte Herlev på sejrskurs mod de midtjyske gæster

Herlev Eagles-Herning Blue Fox 4-2 (2-0,0-0,2-2) Det blev ikke 10 i træk til Herning Blue Fox i denne omgang, og Herlev fik samtidig slettet en trist omgang fra Odense søndag eftermiddag. Det skete på solid maner med en ganske sikker sejr i PM Montage.

Slutcifrene lød på 4-2, og det var ikke mindst på grund af et overbevisende Herlev-powerplay, der slog til tre gange

To gange alene i en første periode, som hjemmeholdet sad hårdt og solidt på. Johan Skinnars hamrede pucken ind efter fire minutter og halvvejs inde i første tredjedel gentog Alexander Lindqvist-Hansen kunststykket bare fra modsatte side.

Herlig start på kampen i Herlev, hvor kulissen led noget under den sene kampstart. Ikke mange mennesker var mødt ind i PM Montage Arena.

De kunne glæde sig over, at hjemmeholdet forsvarede sig på glimrende vis i anden periode. Herning kom ind i kampen, men blev ikke lukket ind i kampen af hjemmeholdet, der viste defensiv offervilje i flere situationer.

Ulrich Linnet blokerede skud på glimrende vis, og Emil Jidskog leverede en ægte tv-redning i en tv-kamp, da han kastede sig på tværs af målet og reddede et midtjysk forsøg fra Cam Brace på tomt mål.

Dermed kunne Herlev trække sig tilbage til anden pause med en 2-0-føring, der lynhurtigt blev øget af allestedsnærværende Johan Skinnars. Da Herlev fik sin tredje mulighed i powerplay på aftenen, kom det tredje mål i overtal til 4-0.

Det var Acke Ringström, der elegant vippede et skud over i modsatte hjørne. Der var folk foran Simon Nielsen i Hernings kasse, og det lignede en afgørelse.

Herning fik håb igen. Jan Dalecky satte en flot styring efter 47 minutter, Daniel K. Nielsen skød ”klang” på stolpen, og Markus Jensen reducerede til 2-4 i det 51. minut.

Det blev nervøst i Herlevs zone, men hjemmeholdet holdt stand og kunne køre tre glimrende point hjem. Kampen sluttede med lidt tumult og en Reid McNeill, der gerne ville lave ballade og i nævekamp. Han blev vist ud i omklædningsrummet kort før tid.

Dermed lagde Eagles igen afstand til Rødovre på ottendepladsen, mens Herning er á point med SønderjyskE på andenpladsen inden fredagens direkte duel og må konstatere, at Herlev ikke er livretten i denne sæson.

Eagles har vundet fire af fem kampe mod Herning, og det var fortjent. Herlev var spidsere, skarpere og vandt på lidt større indsats af gæsterne.

Magnus Koch udgik efter fem minutter af tredje periode efter en tung kollision, hvor Morten Poulsen ramlede ind i Koch foran Eagles-målet. Det så ikke godt ud, og Magnus Koch står formentlig som tvivlsom på fredag, når Herlev møder Rungsted i Metal Final4-semifinalen.

Også Hernings Sean Flanagan måtte udgå efter en næsten lignende situation, hvor Luis Blak Olsen tørnede sammen med Flanagans hoved, da de begge gik på jagt efter en løs puck foran Simon Nielsen.

Bumagin førte an i frederikshavner-comeback i Frøs Arena 7-2: Ubesværet Aalborg-sejr over Rødovre i Bentax Isarena