Rutinerede Roy Johansen skal for første gang til udenlandsk liga

Roy Johansen er noget af en legende i norsk ishockey.

62-årige Johansen er kendt som den mand, der for alvor formåede at føre norsk ishockey ind blandt verdens bedste, og han står også for de største resultater nogensinde i norsk landsholdsishockey.

Under Johansen var Norge tre gange i VM-kvartfinalen og den var den hårdført udseende mand, der stod i boksen, da rivaliseringen mellem Danmark og Norge var allerstørst.

Da han efter godt 15 år som norsk landstræner stoppede i jobbet, endte han som coach i traditionsklubben Vålerenga, inden han i denne sæson skulle have haft en anden Oslo-klub, Manglerud/Star. Herfra trak han sig sammen med assistenten Morten Ask i slutningen af november, efter forudsætningerne i jobbet havde ændret sig kraftigt grundet den økonomiske situation i klubben.

Nu er Johansen altså hentet ind som en slags redningsmand for Rungsted Seier Capital, der kæmper for at komme godt ind i slutspillet og sikre sig det bedst mulige udgangspunkt før kvartfinalen. Fjerdepladsen er ikke et realistisk mål for sidste sæsons sølvvindere.

Den norske hockeyportal nitten.no har talt med Johansen om den forestående opgave. Træneren glæder sig til en ny og anderledes udfordring og til at prøve kræfter med en anden liga end den norske, siger han blandt andet.

- Jeg har et relativt stort kendskab til dansk ishockey, har fulgt resultaterne, læst op og set en del video. Det er en vældig spændende udfordring, som jeg synes er helt ok at tage imod. Det er inspirerende med en ny liga. Der tales engelsk i omklædningsrummet, og jeg forstår allerede mere og mere dansk. Det er aldrig forkert at udfordre sig selv og afprøve sådanne ting. Nu var timingen korrekt i en ordentlig og fin klub, siger Johansen i interviewet. 


Bekræftet: SønderjyskE henter Victor Björkung Dansk-bekendt svensker: SønderjyskE's niende import kan være på plads