SønderjyskE Ishockey har skrevet kontrakt med backen Victor Björkung, som er købt fri i Slovakiet og vender tilbage til Metal Ligaen

29-årige Victor Björkung har senest spillet for slovakiske HC Banska Bystrica, men resten af sæsonen tørner han ud for SønderjyskE. Allerede fredag aften er svenskeren klar til debut i trøje i nummer 67 til hjemmekampen mod Rødovre Mighty Bulls.

- Victor er en stærk skøjteløber, og så er han god med pucken. Han har stor rutine og kender til Metal Ligaen. Vi er glade for, at det er lykkedes for os at købe ham fri i Slovakiet, siger direktør Klaus Rasmussen.

SønderjyskE-profilen Rasmus Lyø har armen i gips og er meldt tvivlsom til Metal Final 4 i februar. Back-kollega Marco Petersen har desuden været skadet gennem længere tid.

- Vi ønsker at styrke os på back-siden, ikke mindst set i lyset af skaderne på holdet. Vi vil gerne stå godt rustet til Metal Final 4 næste måned og DM-slutspillet, som indledes 10. marts, forklarer Klaus Rasmussen.

Ungdomsårene for Björkung foregik i de svenske topklubber Djurgårdens IF og Malmö Redhawks. Det blev også til fire år i amerikansk juniorishockey. I årene 2017-18 spillede han for Hvidovre Fighters og Esbjerg Energy, inden turen gik til Norge. I den første af tre sæsoner hos klubben Frisk Asker vandt han det norske mesterskab.

- SønderjyskE er en topklub i Danmark med et godt renommé. Jeg husker ganske godt kampene mod dem. Især på udebane, hvor de med fansene i ryggen var meget svære at spille imod. Da muligheden med SønderjyskE bød sig, så var det et let valg for mig. Det føles rigtigt for min karriere, udtaler Victor Björkung.

Hos SønderjyskE bliver han holdkammerat med Alex Lavoie, som han var på hold med i Norge. De to og resten af SønderjyskE-holdet træner sammen første gang i dag, torsdag.

- Jeg tror spillestilen hos SønderjyskE passer ganske godt til mig. Jeg har hørt meget godt om årets hold, og truppen ser stærk ud. Jeg ser virkelig frem til at møde holdkammeraterne og hjælpe holdet på rejsen frem mod en forhåbentlig lang sæson, siger Victor Björkung.

Han står denne sæson noteret for 31 kampe i den slovakiske liga og 11 point samt et snit på over 21 spilleminutter per kamp.


Erik Hjalmarsson fortjener al mulig kredit Rungsteds nye coach: Jeg er klar til en ny udfordring