Den finske målmand, Samu Perhonen, skifter til Odense Bulldogs på en etårig kontrakt

Samu Perhonen skifter tilværelsen i Finland ud med Danmark, når han fra næste sæson skal vogte buret for Odense Bulldogs.

Det skriver fynboerne i en pressemeddelelse, som netop er udsendt i dag. 

Perhonen præsenteres således af Odense Bulldogs. 

Den 28-årige finne har spillet størstedelen af sin karriere i den hjemlige finske liga. Den bedste og meget stærke finske liga, Liiga, har været Samu Perhonens omdrejningspunkt siden 2014, hvor han har tørnet ud for henholdsvis HPK, KooKoo og KalPa med samlet 128 optrædener på CV'et, mens han ligeledes står noteret for en enkelt kamp i Champions Hockey League.

Cheftræner i Odense Bulldogs, Paul Thompson, ser store kvaliteter i den finske målvogter og glæder sig over det kommende samarbejde.

- Samu Perhonen er en stor målmand med betydelige styrker i både sin bevægelse, positionering og kontrol i målet. Han har spillet størstedelen af sin professionelle karriere i den stærke finske topliga, SM Liiga, hvor han har gjort det rigtig godt.

- Målmandsposten er en afgørende position på alle hold og vi har derfor længe nærstuderet flere målmænd i jagten på den rette for os. Med Samu får vi en målmand, der opfylder alle vores kriterier og med hans store erfaring fra en af Europas allerbedste ligaer er vi sikre på, at han bliver en nøglespiller som førstemålmand for os. Vi ser frem til at have Samu på holdet i den kommende sæson, siger Paul Thompson. 

Den store finske målmand på 196cm og 89kg er trods sin størrelse både reaktionsstærk og adræt, hvor en af hans mange styrker ligeledes er positioneringen foran målet.

Tilbage i starten af 2010'erne optrådte Samu Perhonen 14 gange for det finske U18-landshold og fire gange for U20-landsholdet og blev i denne periode anset som værende et af de mest lovende talenter i Finland. Det resulterede også i, at den unge finne i 2011 blev drafted af NHL-holdet, Edmonton Oilers, i tredje runde.

Selv siger Samu Perhonen: 

- Som 28-årig og med det meste af min professionelle karriere spillet i Finland er jeg nået til et punkt, hvor jeg gerne vil prøve mig af i en ny liga uden for landets grænser. Da Odense Bulldogs fremlagde muligheden for mig, var jeg derfor ikke længe om at tage imod udfordringen, eftersom jeg kun har hørt godt om den danske liga.

Med min størrelse fylder jeg godt i målet og har samtidig både ro og overblik i mit spil, som skal medvirke til at være en stabil sidste skanse og dermed give holdet en større chance for at vinde og få en god sæson. Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af Odense Bulldogs, siger Perhonen. 

 


TIDLIGERE DANSK MESTER går trænervejen: Lars Foder tager over i norsk traditionsklub SAND OG RASK ER KLAR: Unge talenter er klar for Esbjerg