Frederikshavn-backen rykker til Midtjylland sammen med træner Pelle Hånberg

Den 25-årige finske back Santeri Suistio, der i sidste sæson repræsenterede Frederikshavn White Hawks, har skrevet kontrakt med Herning Blue Fox for den kommende sæson.

Det skriver Herning Blue Fox i en pressemeddelelse. Suistio præsenteres således: 

Det er en ligakendt herre, som skal forstærke den midtjyske defensiv, da han tidligere har repræsenteret nordjyderne i sæsonen 2018-19 og ligeledes den efterfølgende sæson 2019-20. I alt er det blevet til 145 kampe i den danske Metal Liga, som i øvrigt er den eneste liga han har spillet i udenfor de vante rammer i Finland.

Kontrakten med Santeri Suistio har længe ligget i kortene, og blev yderligere forstærket med tilgangen af Blue Fox’ nye cheftræner, som har oplevet Suistio på nærmeste hold. Der var straks et match mellem de to, så det har kun været formaliteter der skulle på plads, for at skiftet til Herning Blue Fox kunne realiseres.

- Santeri er en meget ambitiøs person med en virkelig stærk karakter, og som giver sit bedste hver eneste dag. Han har vist mig, at han har et mål og en plan om at blive bedre, og så er han indstillet på at opnå sit mål om at komme til de bedste ligaer i Europa gennem hårdt arbejde, velvidende om prisen der skal betales for at komme dertil. Han er altid velforberedt med en god grundform, som gør at han kan spille mange minutter på isen, fortæller cheftræner Pelle Hånberg om sin nye forsvarsspiller.

Som spiller er Santeri skøjtestærk med et godt overblik i den defensive zone, hvor han bruger hans krop til at stoppe modstanderne mod banderne og inde foran målet. Santeri er meget stærk i en mod en situationerne, og er generelt en svær spiller at slå i duellerne. Offensivt er han god til at passe pucken, og har samtidig et godt skud. Dette er alle sammen blot nogen af de egenskaber, som ifølge Blue Fox’ cheftræner er synonym med Suistio. 

- Sidste sæson viste han mig også, at han var en spiller, som kunne bruges i både powerplay og boxplay. Santeri Suistio er en hårdtarbejdende spiller, som arbejder hårdt for at styrke sine styrker, men også sine svagheder, siger Hånberg.

Det bliver virkelig spændende at følge den forholdsvis unge finske back i nye omgivelser i den danske Metal Liga. Hovedpersonen selv stemmer i med forventninger til at lande i en klub, hvor han kan tage det næste skridt.

”Jeg glæder mig meget til at skifte til Herning Blue Fox, og at møde mine nye holdkammerater samt alle fansene. Det bliver naturligvis også spændende for mig at flytte til Herning, som jeg mener, er en af topklubberne i Danmark, lyder det fra Santeri Suistio

Selvom der naturligvis er en større sammenhæng mellem ansættelsen af Blue Fox’ nye cheftræner Pelle Hånberg og finske Santeri Suistio, så har der faktisk i længere tid været en stor interesse fra den midtjyske sportslige ledelse.

- Vi er naturligvis glade for at sikre os Santeri Suistio til den kommende sæson. Santeri er en spiller, som for alvor kom på vores radar, da vi mødte Frederikshavn i kvartfinalen, hvor han var blandt de bedste spillere på isen gennem hele serien. Han er en virkelig spændende 2-vejs back, som har den rette indstilling for at kunne udvikle sig til næste niveau i professionel ishockey. Vi har naturligvis også fået nogle gode referencer på Santeri, både fra tidligere holdkammerater, men naturligvis også fra Pelle, som var begejstret for at træne ham i sidste sæson, siger Sports Manager Daniel Nyegaard.

Dermed bliver en ny Blue Fox trøje sendt i trykken, nu med nummer 36 og Suistio på ryggen. 


KUN SKVORCOVS vender tilbage til Odense - otte imports skiftes ud Finsk forward til Rødovre Mighty Bulls