Sølvvinderen skifter til guldvinderen til den kommende sæson

Sebastian Bergholt har efter to sæsoner i Aalborg udviklet sig til en af de bedste danske backer i Metal Ligaen. Nu tager Bergholt, der er opdraget i Herlev og Rødovre, turen tilbage til Sjælland, hvor han i den kommende sæson skal spille for de forsvarende mestre fra Rungsted. Det skriver Rungsted på sin hjemmeside, hvor Bergholt præsenteres således:

Sebastian startede med at spille ishockey i Herlev, men skiftede til Rødovre i en ung alder, hvor han som 18-årig debuterede hos Mighty Bulls.

For to år siden rykkede Sebastian teltpælene op, og tog en tur til Aalborg, hvor det blev til en grundspilssejr i 19/20, og en sølvmedalje i 20/21.


Siden debuten i 2011 er de blevet til 473 kampe i den bedste danske række, ét U18-VM, ét U20-VM samt tre landskampe for A-landsholdet.


- Jeg har kendt Sebastian siden han var en del af U18-landsholdet tilbage i 2010/2011. Han er en dedikeret og dygtig tovejs back, som jeg er meget glad for vi får fornøjelsen af i Rungsted. Danske spillere på Sebastians niveau, hænger bestemt ikke på træerne, siger Rungsteds sportschef Morten Hagen.

I den netop overståede sæson, var Sebastian Bergholt den foretrukne back hos Aalborg Pirates træner Garth Murray. Med sine i alt 1.391 minutters istid, var han den Aalborg-spiller der var længst tid på isen, foran Julian Jakobsen med 1.254 minutter. Med i alt 1.658 skift, var Sebastian også den spiller der hoppede over banden, ind på isen, flest gange af alle i Aalborg.

Det blev til otte mål og i alt 26 point i den forgangne sæson.

- Det bliver en spændende udfordring at komme til Rungsted Seier Capital. Jeg har været meget glad for at være i Aalborg de seneste to år, men nu følte jeg det var tid til at komme tilbage til Sjælland, og da Rungsted stod klar med et tilbud tøvede jeg ikke. Min ambition er at spille om mesterskaber, og Rungsted har igennem flere år bevist at de har ambitioner om at være et tophold i Metal Ligaen, siger Sebastian Bergholt til Rungsteds hjemmeside.

Sebastian Bergholt kommer til at spille med trøje #41, og kontrakten gælder for de kommende to sæsoner.


NYT ARENANAVN I AALBORG: Men Bentax fortsætter med at lave kaffe Grayson Downing er tilbage hos Esbjerg Energy