Metal Ligaens vel nok bedste back er ikke uventet tabt for Rungsted

Shane Hanna jublede og var euforisk den aften, Rungsted vandt den sjette kamp i finaleserien i Aalborg, og han vidste formentlig godt på det tidspunkt, at det nok ville være sidste aften med gutterne.

Hanna med nummer 60 på ryggen beviste nemlig gang på gang i løbet af indeværende sæson, at han hører til blandt Metal Ligaens bedste backer, og at han måske i virkeligheden træder ud af dansk ishockey som en af de bedste importbacker nogensinde.

Shane Hanna lavede 15 point i slutspillet og 44 point i grundspillet, og bedst som Rungsted blev ramt af skader i slutspillet og måtte omstille sig defensivt, omstillede Hanna også sit spil til primært at arbejde i egen zone. Det var høj klasse.

Som det næsten altid er med klassespillere i den danske liga, må de videre til noget større, og nu får Shane Hanna lov til at bevise sig i IceHL, der der er østrigsk-baseret og i næste sæson får nye hold med, så ligaen udvides til 14 hold. Et af de nye hold er italienske Val Pusteria eller Pustertal, der lige nu er i gang med at bygge en ny arena og i de seneste sæsoner har spillet i Alps Hockey League, den næstbedste liga i "Centraleuropa" eller alpelandene om man vil.

- Hanna er forsvarer med offensivt potentiale uden at han forsømmer sit arbejde i forsvaret. Vi har analyseret spilleren til mindste detalje, og han kommer til at spille en vigtig rolle for os, siger Luciano Basile, der er cheftræner for klubben. 

 


Thomas Lillie fortsætter endnu en sæson i Esbjerg VIDEO: Rungsted-trænere og sportschef gør status - del 2