Aftalen mellem parterne forlænges for endnu et år efter en glimrende sæson i Vestjylland

Esbjerg Energy forlænger aftalen med den 25-årige målmand Thomas Lillie. Det sker efter en succesrig sæson, hvor sønderjyden der kom til Esbjerg fra Rungsted, stod med en redningsprocent på 91,5.

Det skriver Esbjerg i en pressemeddelelse, hvor Thomas Lillie præsenteres således: 

- Vi er glade for at kunne fortsætte samarbejdet med Lillie. Han præsterede flot i sidste sæson, hvor vi havde en ekstraordinær situation med to førstemålmænd efter tilgangen af Mads Søgaard, der nu er tilbage i Nordamerika, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- De to målmænd håndterede konkurrencen flot og den gjorde dem begge bedre. Og jeg må sige, at vi er sikre på, at vi får en målmand på højt niveau med aftalen med Thomas Lillie.

- Jeg føler, at vi Esbjerg har en form for ”unfinished buisness”. Noget, som vi skal færdiggøre. Vi fik en ærgerlig slutning på sæsonen, så det arbejde skal fuldføres i den kommende sæson. Derfor er det væsentligt at forbedre tingene, forklarer Thomas Lillie.

- Jeg har det samtidigt godt i byen og på holdet.  Vi bliver som spillere behandlet godt af alle i organisationen fra direktør til materialemand og får samtidigt muligheden for at udvikle os både som spillere og mennesker, fortsætter Energy-keeperen.

Thomas Lillie spillede i hjembyen Vojens indtil sommeren 2014, hvorefter turen til svensk juniorhockey, hvor han i to år repræsenterede Växsjö Lakers i den bedste svenske juniorrække. Derefter spillede han to år i Frederikshavn og to i Rungsted, inden turen gik til Esbjerg.

- Vi forventer, at Thomas kommer til at spille mere i den kommende sæson. Tanken er, at vi skal finde det bedst mulige supplement til Thomas. Vil sonderer markedet for danske målmænd, der kan supplere og håber at kunne gemme transfer-kortene til markspillerne, fortsætter Energy-coachen.

Den 182 cm høje målmand har repræsenteret Danmark som forberedelse til slutrunder med det danske A-landshold og har spillet slutrunder som både U18- og U20-spiller. Også i år var Energy-keeperen en del af landsholdet forberedelser, men nåede ikke med i den endelige VM-trup.

- Thomas Lillie har fortjent at være med langt ind i forberedelserne til årets VM. Det er en del af hans udvikling at præstere i forskellige sammenhænge herunder på landshold, så det er positivt. Vi glæder os meget til at fortsætte samarbejdet og udviklingen af Thomas, pointerer Jason Jaspers.  

- Jeg har en følelse af, at jeg ikke som spiller har været så tæt på at kvalificere mig til et VM, som jeg har været i år. Desværre udtager jeg jo ikke landsholdet, men jeg føler, at jeg har gjort et godt. Men så må jeg bare gøre det endnu bedre næste år, understreger den 25-årige målmand.

- Statistikker fortæller sjældent hele sandheden. Og det gør redningsprocenter heller ikke. Forskellige hold spiller forskelligt, og da jeg havde en redningsprocent på 91,8 under Mario Simioni spillede vi mere defensivt, end da jeg var med til at vinde mesterskabet med Rungsted. Derfor er det svært at sammenligne, slutter Thomas Lillie. 

Thomas Lillie kan se tilbage på to danske mesterskaber med henholdsvis SønderjyskE i sæsonen 2013/2014 og Rungsted Seier Capital i sæsonen 2018/2019. 

 

 


Tidligere Metal Liga-topscorer rykker til Polen SHANE HANNA skifter til Val Pusteria i IceHL