Christopher Frederiksen blev helten for nordjyderne i Herlev

Det må have været en formidabel bustur for Frederikshavn White Hawks-spillerne hjem fra Herlev.

Når man vinder en kamp på en scoring blot tre sekunder før tid, og det endda er i ordinær spilletid, så kan man næppe vinde en kamp på bedre manér.

Det var, hvad Christopher Frederiksen og Daniel Trkulja sørgede for, da stillingen var 2-2 og de fleste tilskuere havde indstillet sig på overtid søndag aften i Herlev.

Hjemmeholdet blottede sig med for mange folk fremme og gav gæsterne plads til at slå kontra. Det gjorde svenskeren og danskeren fra Frederikshavns førstekæde på fornemste vis, og Frederiksen afsluttede perfekt tæt under Lukas Horak og sendte Frederikshavn-bænken ud i en sand jubelrus.

Det betød nemlig den første sejr efter syv nederlag på stribe, samtidig som målet formentlig slukkede for Herlevs drømme om Metal Final4 definitivt.

Nederlag mod Rødovre og Frederikshavn - de to nederste hold i tabellen pt - er endt med at blive kostbare for Herlev i kampen om billetten til den prestigefyldte weekend, og ALT andet skal gå op, samtidig med at Herlev skal gøre rent bord i den kommende uge.

De to hold gav hinanden 60 gode minutter.

Anton Johansson åbnede scoringen med et skud "mellem venner og fjender" og bragte Herlev på 1-0. White Hawks udlignede ved Thomas Søndergaard, der udnyttede en fejlpasning fra Alexander Lindqvist-Hansen i egen zone. Sebastian Brinkman opfangede den og sendte pucken til Søndergaard, der kunne score uden problemer.

1-1 efter første periode og en anden periode, hvor Daniel Baastrup-Andersen scorede et af sine sjældne mål. Det var til gengæld et fremragende af slagsen, eftersom Baastrup flækkede et håndledsskud op i nærmeste hjørne, hvor Galansky var uden chance.

Victor Cubars fik en fem minutters-straf for en voldsom tackling til hovedet på Linus Lundberg, og det udnyttede gæsterne i powerplay, hvor Alexander Bumagin endelig igen fik scoret. Russeren var først over en returpuck og sendte skiven ind bag Horak til 2-2.

Begge hold spillede efter sejren i tredje periode, hvor det blev understreget, at de to trænere var gået taktisk offensivt til værks. Chancer i begge ender og Frederiksen som matchvinder.

Frederikshavn har nu et betryggende forspring på 11 point til Rødovre i bunden og kan med sejren stille og roligt kigge opad i tabellen igen. Der er kun tre point op til næste skridt på trappen.

OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herlev-Frederikshavn