Pirates lagde fundamentet for tre point i en flot første periode

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 1-5 (0-3,0-0,1-2) Topopgør i Metal Ligaen da Rungsted Seier Capital og Aalborg Pirates mødtes i Bitcoin Arena tirsdag aften, og det var nordjyderne, der efter en meget skarp første periode kunne drage hjem med en ubesværet og klar 5-1-sejr.
Første periode udfoldede sig som en ensidig forestilling, hvor hjemmeholdet Rungsted fremstod, som et hold i ubalance. For mange pasninger havde ikke den korrekte adresse og det betød at gæsterne fra Aalborg fik et spillemæssigt overtag, der kastede endnu flere fordele af sig tidligt i kampen.
Der var ikke engang spillet fire minutter før Rungsted befandt sig i en situation, hvor to spillere var til afkøling samtidig. Den mulighed lod Aalborg ikke gå til spilde, da Pierre-Oliver Morin fik skrabet en retur ind over stregen bag en storspillende David Grubak.
1-0 til gæsterne, der bare fortsatte med at kværne på ned mod Rungsteds mål. Kun i enkelte tilfælde formåede Rungsted at sætte angreb sammen, som fik flyttet spillet ned omkring Georg Sørensens mål.
Aalborgs vedvarende overtag fortsatte og kastede yderligere to scoringer af sig inden første periode var overstået. Først på en perfekt udført spilvending og kun 12 sekunder senere blev et Rungstedopspil brudt og straffet kynisk. Det først Mikkel Højbjerg og siden Tobias Ladehoff der var målscorer for Pirates.
I anden periode var det et hjemmehold, som så langt bedre ud og udtrykket var et ganske andet end i første periode. Aalborg spillede bestemt ikke dårligt, men Rungsted var tilbage på det niveau, man kan forvente af et førerhold i Metal Ligaen.
Via to overtalssiutationer fik Rungsted også sat gæsterne under pres i flere sekvenser, men skarpheden i afslutningerne manglede og derfor blev det aldrig rigtig farligt for Georg Sørensen i Aalborg-målet.
I tredje periode fortsatte Rungsted sit lille overtag i fem mod fem, men fik draget kapital af puckbesiddelsen. Først midtvejs i perioden og med 10 minutter tilbage af kampen fik Mattias Persson sendt pucken forbi Georg Sørensen i Aalborg målet efter en flot solotur til 3-1.
Men den glæden og momentum fik ikke lov til at vare ret længe før Aalborg havde slået igen i den modsatte ende. Først var det Kirill Kabanov som ventede Grubak ud i en to mod en til 4-1 og derefter var det Marcus Pedersen som sendte pucken op i nettaget til 5-1.
Dermed en yderst fortjent sejr til gæsterne, der nu stryger til tops i Metal Ligaen. Rungsted ramte ikke niveauet før det var for sent og derfra kunne gæsterne køre sejren hjem uden problemer.

Shaw-show og vestjysk effektivitet sikrede hjemmesejr i Esbjerg SønderjyskE sejrede klart og uden besvær