Ørnene leverede et flot comeback og endte med at vinde i straffeslag over de vestjyske gæster

Herlev kunne have fået den perfekte start på aftenens i PM Montage Arena, for farlige Johan Skinnars fik tidligt i kampen en stor mulighed foræret af Esbjerg-defensiven. Mathias Seldrup var på plads i gæsternes bur.

I det hele taget en god start af Herlev og ikke mindst Johan Skinnars, der var banens dominerende aktør i de første 10 minutter. Det var stik imod spillets fordeling, at Niklas Andersen i en kontra kunne score til 1-0 efter en kontant udnyttelse af en tre mod to-situation.

Herlev havde muligheder i powerplay i anden halvdel af anden periode. Flere endda, men uden den samme effektivitet som i fjor og i øvrigt også som i den sidste testkamp før sæsonen mod Halmstad.

Zach Pochiro tog et godt rush ind i slutningen af perioden, hvor Esbjerg kom bedre med og altså gik til føring med en enkelt kasse.

Vi fik en lige start på anden periode. Esbjerg begyndte i powerplay, og havde en god mulighed ved Zach Pochiro, men Jidskog var på plads i buret.

Pudsig situation ved Esbjergs 2-0-scoring. To Esbjerg-spillere stødte sammen i offensiv zone, Herlev vendte spillet med alle fem mand, men en dårlig pasning opad banen vendte spillet og i den anden kunne Travis Brown og Jesse Mychan vende spillet. Førstnævnte scorede målet til 2-0 i Esbjerg-favør.

Gæsterne havde overtaget i anden periode og viste mere fart og fysik end hjemmeholdet, der også diskede op med gevaldige blundere i defensiven, og hjemmeholdet kunne takke Emil Jidskog for ikke at komme yderligere bagud.

En svær indgang til tredje periode for Herlev, men hjemmeholdet fightede sig tilbage, og nu begyndte Eagles-powerplayet at fungere.

Johan Skinnars fik endelig uddeling og konverterede en tværpasning. Skinnars skød over skulderen på Seldrup, og gæsterne dryppede nu i boksen her og der – og var egentlig sin egen værste fjende i den fase af kampen. 2-2-målet kom i powerplay ved Victor Rollin Carlsson, og der var jubel hos ørnene.

Frem og tilbage i slutningen af kampen, og det hele endte med en uafgjort i ordinær spilletid, som egentlig var fair nok set over 60 minutter.

Kampen måtte ud i overtid, hvor begge hold i slutfasen havde kæmpe chancer, som blev afværget af Seldrup og Jidskog, og så ventede straffeslagene.

Hvis han ikke havde gjort det tidligere på aftenen, skød Johan Skinnars sig direkte ind i Herlev-tilhængernes hjerter, da han scorede det afgørende mål og to mål på straffeslag i alt.

Og det der midt i kampen lignede en ærgerlig sæsonstart for Herlev var pludselig konverteret til en tilforladelig af slagsen.

Tryout i Esbjerg: Matt Pistilli vender tilbage Nielsen vandt keeperduellen i Herning