Finalen i den danske ishockeyliga løb af stablen i tirsdag, og dermed lukker sæsonen for i år. Trods omfattende nedlukning og restriktioner er det lykkedes at holde den professionelle ishockey i gang hele sæsonen takket være et robust Coronatest-setup.

Ugentlige PCR-tests på stedet og en smidig digital håndtering af prøvesvar. De to ingredienser har været afgørende for, at den professionelle ishockeysport i Danmark har kunnet gennemføres i en hel sæson, hvor samfundet ellers har været præget af massive nedlukninger.

Testprotokollen blev yderligere udvidet gennem slutspillet, fordi spillerne oftere skulle på isen, og det har virket helt efter planen.

- Test-setuppet har været en kæmpe succes. Vi har haft én smittet spiller i slutspillet, som blev opdaget gennem de ugentlige tests. Han blev med det samme isoleret. På den måde lykkedes det at inddæmme smitten, så ingen andre blev ramt.

- Det samme har gjort sig gældende igennem grundspillet, hvor små smitteudbrud er blevet opdaget i tide og dermed er smittekæden blevet brudt, siger ligachef Kim Pedersen. 

- At vi nu har gennemført hele ishockeysæsonen med få udfordringer viser, at man godt kan holde hånden under professionel sport i en Coronatid – det kræver blot en professionel håndtering og professionel testning, udtaler Thomas Bjuring, kommerciel chef i Danmarks Ishockey Union & Metal Ligaen.

Leverandørerne af testene er det danske start-up Qlife, og den digitale understøttelse af prøvesvar og indberetning til myndighederne har it-koncernen KMD stået bag.

KMD er da også tilfredse med, at test-setuppet virkede som det skulle, så den professionelle ishockey kunne fortsætte.

- Samfundet har brug for den professionelle sport, og vi har brug for at kunne gennemføre arrangementer som sportsturneringer også under Corona-nedlukning. Med ishockeysæsonen velafviklet, EM i håndbold gennemført, og en fodboldsuperliga, der stadig spiller, har vi vist værdien af en solid og smidig test-understøttelse af sporten, siger områdedirektør Christian Binggeli-Winter fra KMD.


AHL: Eks-Metal Liga-spillerne FOLKES og CRACKNELL på tavlen i samme kamp AMERIKANSK CENTER forstærker Herlev Eagles