Charlie Sarault tog titlen som topscorer i playoff med et hav af assister

Det var Rungsted, der dominerede i slutspillet med 12 sejre i 15 kampe og en dejlig guldaften i Aalborg til at slutte festen af med. Nordsjællænderne tog også topplaceringerne på slutspillets topscorerliste, der i antallet af point for de øverst placerede bar præg af, at der ikke var en enkelt eller to spillere, der tog teten med en kæmpe pointhøst.

Den beviste ligeledes, at Rungsted tog sig til guldet via en stærk, defensiv holdpræstation. Alligevel lykkedes det for guldvinderne at snuppe topscorertitlen og fire pladser i top 10. 

Vi gennemgår lynhurtigt her de ti bedste spillere på listen:

Charlie Sarault blev topscorer i slutspillet med 17 point. Rungsted-playmakeren blev noteret for hele 14 assister. Han blev fulgt af holdkammeraten Mattias Persson, der endte med 16 point. Persson måtte udgå fra godt og vel halvanden kamp i finaleserien og endte på syv mål og ni assister. 

Persson blev fulgt af Julian Jakobsen, der med 9 mål blev den mest målfarlige spiller i playoffs. Jakobsen endte med 15 point.

Det samme gjorde Rungsteds Shane Hanna (7 mål) og Aalborgs Kirill Kabanov, der leverede 12 assister og tre scoringer og dermed også nåede 15 point.

Christian Wejse spillede en forrygende kvartfinaleserie og havde i det hele taget en stor sæson. Han blev delt "sjettemand" på topscorerlisten i slutspillet med syv mål og syv assister. Nøjagtig samme facit endte Aalborgs Ben Duffy med. 

Thomas Spelling havde også fart i assisterne og stod med 14 point, deraf 12 assister. Det bragte ham til en ottendeplads på topscorerlisten. 

Nichlas Hardt på niendepladsen på listen scorede otte mål og lavede dertil fire assister, mens Craig Puffer fra Esbjerg stod med 12 point på en tiendeplads. 

Samme facit (12 point) endte det med for Matt Salhany (SønderjyskE) og Davis Vandane (Esbjerg), der dog begge kun scorede fire mål. 


VIDEO: Rungsteds guldjubel set fra "ishøjde" STOR ROS TIL SØGAARD efter AHL-debut og 5-3-sejr