Efter 60 minutter var Phil Marinaccio forskellen mellem de to hold. En kasse og en assist var nok til at give Herning en smal sejr over Herlev.

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Herning holder sig i hælene på Aalborg i toppen af Metal Ligaens grundspil. 3-1-sejren over Herlev betyder, at Herning holder sig tre point efter nordyderne og dermed er er der lagt op til et yderst spændende topopgør i Herning på onsdag, hvor Pirates er på besøg.

Herning fik et tidligt powerplay, og det var måske også en smule for tidligt. I hvert fald var der ikke den store rytme i spillet og Herlev klarede uden større problemer frisag.

Spillet bølgede frem og tilbage, men altså uden de store chancer til følge. Joseph Jonsson forsøgte at bryde igennem værternes defensiv, men han blev mødt af en mindre mur i Christian Mieritz og endte i stedet på halen.

Gæsterne skulle dog få kampens første store chance, da man flot vendte spillet fra egen zone. Maksim Popovic fik lov at afslutte to mod en situationen, men vinklen blev for spids og skuddet gik forbi målet.

Perioden så ud til at slutte uden scoringer, men et klumpspil bag mål faldt ud til Hernings fordel. Brett Perlini var hurtigt over pucken og lagde den ind bag Gustav Bågenvik, der ikke nåede at reagere.

Herlev fangede igen Herning kort før pausen, men desværre for dem, fik Luis Blak Olesen ikke ram på pucken, der ellers bare skulle guides i det tomme mål.

Topscoreren gik forrest

Akkurat som i første periode fik Blue Fox et tidligt powerplay, og denne gang fik midtjyderne også udnyttet chancen. Phil Marinaccio fil alt for meget tid og plads, og så var det en smal sag for Andris Dzerins at styre pucken i målet til 2-0.

Herning spillede sig nu igennem til stadigt flere chancer, og Morten Poulsen burde have øget til 3-0 på en omstilling.

Kort efter var det Lukas Bang der viste køligt overblik og frækt passede på tværs. Perlini blev dog akkurat forhindret i at sætte staven på pasningen.

Herlev fik deres første powerplay og så huggede gæsterne til. Spillet fungerede ellers ikke, men Victor Cubars fandt hullet mellem benene på Carruth, da Herning blev fanget med tre mand fremme.

Således var der fornyet spænding i kampen og man indstillede sig så småt på en spændende tredje periode.

Phil Marinaccio ville det dog anderledes og tog sagen i egen hånd. Han sled sig forbi sin direkte modstander, inden han i bogstavelig talt i flyvende stil fik lagt pucken i mål. Flot mål af ligaens topscorer der altså fejrede sin kontraktforlængelse med to point indtil videre.

Sejren blev kørt hjem

Herlev havde stadig point indenfor rækkevidde, men kort inde i tredje periode var det mær gået galt for gæsterne. Lukas Lundvald rundede elegant keeperen i Herlev-målet, men Lundvald manglede lige det sidste da pucken skulle lægges i mål.

“Ørnene” fik en tidlig mulighed i powerplay til at skabe reduceringen, men Hernings boxplay fik denne gang lukket effektivt ned for Asperup og Co.

Gæsterne søgte chancen med de lange pucke fra egen zone, for man havde fortsat svært ved at bide sig fast i Hernings zone.

Herning kom frem til enkelte sporadiske chancer, men gik ind til tredje periode med en markant mere defensiv tilgang, og som perioden skred frem lignede det en succes.

Tiden fortsatte med at løbe af klokken, og det nærmede sig tiden hvor Herlev skulle satse det hele. Alexander Lindqvist-Hansen havde et af de bedre forsøg fra distancen som Carruth dog tog sig sikkert af.

Med 1:25 tilbage på klokken blev Herning ramt af en udvisning, og Patric Wener tog sin time-out. Mattias Asperup havde et par giftige forsøg, men hjemmeholdet holdt stand og sikrede sig alle tre point.

Svensk trio sikrede sønderjysk triumf Esbjerg tilbage på sporet efter 4-2 over Odense