Andersen møder Bjorkstrand i kvalifikationen til playoffs

Efter et langt tilløb blev det i går aftes dansk tid officielt, at NHL begynder igen til august. I slutningen af juli genoptager holdene træningen, og 24 hold er nu klar til et udvidet slutspil om Stanley Cup, der skal spilles i to byer. Hvilke er endnu ikke besluttet, men 10 såkaldte "hub cities" er inde i billedet.

Western Conference og Eastern Conference får hver sin hjemby i det udvidede slutspil, der begynder med en kvalifikationsrunde. Hver conference får fire bedst af fem-serier i første runde og fire oversiddere, der allerede er kvalificeret til første runde af playoffs.

De fire oversiddere er de fire bedste hold i grundserien, som parallelt med kvalrunden spiller alle mod alle om seedningerne i slutspillet om Stanley Cup.

Derefter har vi altså to gange otte hold, der i hver sin conference dyster om at nå frem til Stanley Cup-finalen 2019/20.

For danskernes vedkommende betyder det:

Lars Eller og Washington Capitals er videre til slutspillet i Eastern Conference og slipper altså for kvalifikationsrunden.

Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs møder Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets i kvalrunden i Eastern Conference.

I kvalrunden i Western Conference:

Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets møder Calgary Flames

Edmonton Oilers og Patrick Russell møder Chicago Blackhawks. 

Mikkel Bødker, (Ottawa), Frans Nielsen (Detroit), Alexander True (San Jose) og Joachim Blichfeld (San Jose) er alle ude af slutspillet med deres respektive klubber.  


VIDEO: Christopher Frederiksen fortæller om sit skifte til Amiens Zorko og Illemann klar til endnu en sæson for Rødovre