Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 1-2 (0-2, 1-0, 0-0) Rødovre Centrum lagde for fjerde tirsdag i træk is til hockey i Metal Ligaen. Denne aften var der besøg fra Sønderjylland, og de to mandskaber lå med blot to points mellemrum inden opgøret og i indædt kamp om Final4-pladser.

Kampen blev aldrig den store spillemæssige oplevelse, men fight og vilje var til stede under det meste af kampen. SønderjyskE grundlagde sejren i powerplay i de første 20 minutter, og herefter var Rødovre i jagt på point.

Patrick Galbraith og co. overlevede et sandt bombardement i slutminutterne, og sønderjyderne kunne derfor rejse hjem med alle tre point efter en meget lige kamp.

Rødovre fik første powerplay i kampen, og her havde Steffen Klarskov bedste forsøg med et skud på stolpen. Første farlige forsøg fra SønderjyskE kom efter fem minutter, men dagens Rødovre-keeper, William Rørth, lukkede af.

SønderjyskE indledte aftenens scoring, da Mario Simionis tropper efter lidt over otte minutter sendte pucken ind til 0-1. Josh MacDonald udnyttede på flot vis en præcis pasning ved at hamre pucken ind i netmaskerne. Effektivt overtal – og jubel blandt den lille lyseblå flok af SønderjyskE-fans bag målet.

Gæsterne fordoblede scoringen et par minutter senere, da Phil Lane lagde pucken ind tæt under mål. Målet faldt efter kun 28 sekunder i et nyt powerplay til sønderjyderne, der fik udspillet Rødovre. Glimrende udvikling på kampen for SønderjyskE.

Rødovre havde haft et par forbiere, men første registrerede skud på mål kom først efter et kvarter – og et ganske ufarligt et af slagsen.

Steffen Klarskov var tæt på at styre pucken i målet kort efter, men det blev i stedet til et overtal for hjemmeholdet. Steffen Klarskov var igen fremme med afslutning, men ellers en lunken omgang powerplay fra tyrene at slutte perioden på.

Få minutter inde i anden periode kunne Rødovre reducere ved Nikolaj Zorko. Hjemmeholdet var i overtal, og Zorko var straks over en retur fra SønderjyskE-keeper Patrick Galbraith tæt under mål. Oprejsning til de rødblusede.

Sønderjyderne med mest puck herefter, men det skortede på kvalificerede afslutninger – fra begge mandskaber. Rødovre kreerede mindst gennem perioden, men fire minutter før pause var det tæt på udligning efter skud fra Marco Illemann.

Frem mod pausen fik Rødovre powerplay, og det blev ganske intense minutter. Gode muligheder til Riku-Petteri Lehtonens mandskab, der med højt tempo og kreativitet fik testet Patrick Galbraith flere gange. Og Klarskov var endnu en gang fremme og gøre tingene farligt.

Fire minutter inde i anden periode manglende kun den sidste millimeter, før gæsterne øgede føringen. Christian Silfver skød fra distancen, William Rørth halvklarede, pucken gled mod mållinjen, inden keeperen fik blokeret i sidste øjeblik.

Ganske udmærket kamp om puckene i sidste periode, hvor Rødovre var i tydelig jagt på mål, men hvor der var langt mellem farlige forsøg. Til tider en rodet forestilling, men fighten var i den grad til stede.

Rødovre kom tættere og tættere på SønderjyskE-målet og tog timeout med 40 sekunder igen. Herefter var der sandt bombardement af gæsternes mål, hvor pucken hoppede og dansede omkring målstregen. Ind ville pucken ikke for hjemmeholdet, og SønderjyskE vandt dermed med smalle 2-1.

Kampen blev skæmmet af tumult efter kampen, og det hele endte med, at Matthias Asperup var for opildnet til at sige tak for kampen og blev sendt i omklædningsrummet af dommerne.

Herlev vandt i overtid, Odense gav aldrig op Flodqvists fremragende debut, Aalborg i Metal Final4