Sikker sejr til hjemmeholdet i Frøs Arena tirsdag aften

SønderjyskE-Herning Blue Fox 4-1 (1-0, 3-1, 0-0) Små 700 tilskuere havde fundet vej til Frøs Arena denne smålune tirsdag aften. Og de fik en tempofyldt hockeykamp, hvor hjemmeholdet tog sin tredje sejr på stribe, da gæsterne fra Heden blev sendt hjem med et 4-1 nederlag.

En underholdende omend til tider lidt smårodet første periode indledte aftenens match i Vojens. SønderjyskE var først til at få etableret et fornuftigt spil i angrebszonen, da først Nikolaj Krag og kort efter Villiam Haag fik testet unge Andersen i målet.

En del kombinationer hos begge mandskaber sad ikke lige i skabet de første minutter, men et fint opspil fra gæsterne syv minutter inde i perioden gav Dzerins chancen.

Den stærke lette fik dog ikke overlistet Patrick Galbraith i situationen. Herefter tog hjemmeholdet teten i kampen. Midtvejs i perioden slap Gabriel Desjardins igennem midtjydernes defensiv og Petter Hansson måtte stoppe canadieren med ulovlige midler.

Straffeslag til hjemmeholdet, men Desjardins blev den lille i duellen med Valdemar Andersen. Stærk aktion af Herning-keeperen, der havde de nødvendige marginaler på sin side. Hos gæsterne var Lukas Lundvald en stærk aktør og var af flere omgange en kilde til uro i værternes bagerste geledder.

Det var dog værterne, der var det toneangivende mandskab og en friløber til Steffen Frank burde have kastet et føringsmål af sig. Det lignede en nullert til pausen, men et ihærdigt pres fra Haag, Boysen og Krag gav udbytte, da Hernings defensiv ikke fik clearet pucken.

Den endte i stedet hos Daniel Kønig, der med et trækskud passerede Andersen, som ikke så alt for heldig ud. 1-0 til sønderjyderne før de næste tyve minutter.

Gæsterne kom godt ud til anden periode og lagde et solidt tryk de første par skift. Bedste mulighed tilfaldt Dzerins, men marginalerne var med sønderjydernes defensiv. Gassen gik herefter af ballonen hos Blue Fox og hjemmeholdet spillede sig roligt men sikkert tilbage i førersædet.

Valdemar Ahlberg med et fikst træk ind i banen, men en lille hooking i afslutningsøjeblikket ødelagde muligheden. Kort efter kom SønderjyskE afsted i en to mod en.

Unge Mikkel Skov førte pucken frem og valgte skuddet fremfor pasningen. Et godt valg, for gummiskiven strøg op i krogen bag Valdemar Andersen.

Første scoring af blot 16-årige Skov og en flot een af slagsen. Skiftet efter var Mads Christensen tæt på inde foran Galbraith, men skiven trillede forbi.

Det gjorde den til gengæld ikke i modsatte ende, hvor værterne satte et mønsterangreb op. Hurtige tværpasninger splittede den midtjyske defensiv godt og grundigt ad.

Villiam Haag havde sidste stav på aftenens detalje i Frøs Arena, 3-0. Midtvejs mærket rundet og værterne var ovenpå. Valdemar Andersen og Co var til tider presset voldsomt ned i egen zone og måtte da også mere end een gang have tværstangen til hjælp.

Mod slutningen af perioden, kom udeholdet så også frem til en stor chance, da Phil Marinaccio kom alene igennem med Galbraith.

Den tidligere SønderjyskE-spiller måtte imidlertid se sin afslutning prelle af på overlæggeren. Minuttet senere kunne amerikaneren dog juble med holdkammeraterne.

Mathias Bau fik en break away og landsholdsforwarden svigtede ikke, da han placerede pucken højt i målet. Men glæden hos udeholdet og dets håndfuld medrejsende fans varede kort. Helt præcis 25 sekunder.

Det var den tid der gik, inden Martin Eskildsen med et håndleds svirp forbi Valdemar Andersen havde genskabt tremåls-føringen med lige under to minutter til pause.

Dermed skulle Blue Fox for alvor på måljagt i tredje periode, som man startede i overtal. Mathias Bau var tæt på en reducering, men hjemmeholdet holdt stand i box play. Sønderjyderne fokuserede ganske vist på at forsvare føringen, men i perioder satte man dog stadig et højt pres og skabte fine scoringsmuligheder.

Blandt andre Valdemar Ahlberg havde en stor chance, glimrende iscenesat af Anders Biel. Scoringerne udeblev imidlertid, også da gæsterne i den absolutte slutfase fik to mand i skammekrogen og hjemmeholdet kunne spille fem mod tre.

Her burde Gabriel Desjardins og Charlie Combs have slået det sidste søm i kisten, men skarpheden manglede for en stund, og derfor blev det ved en 4-1 sejr til værterne. En fortjent gevinst til SønderjyskE, der viste flere fine takter, ikke mindst i presspillet, hvor ikke mindst Nikolaj Krag var en stærk faktor.

Gæsterne manglede skarphed og i hovedparten af matchen kom man til kort overfor et veloplagt hjemmehold. Midtjyderne kunne dog glæde sig over at nøglespilleren Mathias Bau var tilbage på isen i aften.

Nielsen og Schultz førte an for Esbjerg i 3-2 over Odense METAL LIGAEN TV: Lekkas, Pomerleau og Moutrey i interview