Søren Nielsen og Phillip Schultz førte an for Esbjerg, der tirsdag aften vandt forsæsonens næstsidste testkamp med 3-2 over Odense. Kampen bød også på stærkt målmandsspil i begge ender, hvor både Christian Elmose og Frederik Søggard fik vist fine prøver på deres kunnen.

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 3–2 (2-1, 0-1, 1-0)

Esbjerg tog tirsdag aften imod Odense hjemme i Granly Hockey Arena, i det der var vestjydernes anden testkamp på egen is frem mod den kommende Metal Liga-sæson. Kampen var samtidigt Esbjergs næstsidste testkamp forud for sæsonstarten.

Til aftenens opgør stillede Odense med fuldt hold, mens Esbjerg måtte undvære Jannik Christensen og den unge duo Thomas Mondrup og Tobias Ebener.

Målmandsduellen stod mellem Frederik Søgaard og Christian Elmose.

Odense startede bedst, Esbjerg arbejdede sig ind i kampen

Gæsterne fra Odense fik en drømmestart på aftenens opgør, der kun var 52 sekunder gammelt, da Gunars Skvorcovs havde bragt Odense på 0-1. Fynboerne fangede her Esbjerg midt i en udskiftning og gæsternes skarpe lettiske forward havde pludseligt en åben motorvej ned mod Esbjerg-målet. Skvorcovs eksekverede sikkert med en høj afslutning på Elmose.

Scoringen gav gæsterne et godt rygstød i de første minutter af opgøret, hvor man var ganske dominerende. Efter to minutters spil kunne og burde Radim Piroutek have fordoblet fynboernes føring, men Elmose hev en redning af de store op af hatten og greb Piroutek ud ved den lejlighed.

Esbjerg havde startet opgøret lidt langsomt, mens Odense alt i alt havde fået en flot start på kampen. Faktisk var der spillet fem minutter, før Esbjerg første gang formåede at sætte gæsternes under pres. Vestjyderne fik sig dog med tiden arbejdet bedre ind i kampen, hvor man også begyndte at komme frem til nogle målchancer. Omkring det 6. minut talte man således et par glimrende chancer til først Philip Larsen og siden Edgars Kulda.

Efter små otte minutters spil lykkedes det da også for værterne at komme på tavlen, da Søren Nielsen tæt under mål fik udlignet gæsternes føring efter oplæg fra Oscar Schulze og Phillip Schultz.

Da gæsternes Henry Hardarson tog kampens første udvisning for en hooking efter ti minutters spil blev presset mod Odense-målet naturligt større. Esbjerg pressede på, men ved de første par nærgående forsøg kom der en Odense-stav i vejen for afslutningerne og mod power playets afslutning måtte Edgars Kulda se stolpen komme i vejen for et giftig forsøg fra en halvspids vinkel.

Esbjerg formåede dog at tage føringen, netop som Odense igen var blevet fuldtallige. Vestjyderne evnede at fastholde presset i Odenses zone og her var det igen tæt under mål, at der blev arbejdet hårdt, da Phillip Schultz eksekverede efter forarbejde af Søren Nielsen og Edgars Kulda.

Odense fik mulighed for at prøve kræfter med overtalsdisciplinen efter 13 minutters spil, da Mikkel Rask måtte til afkøling for en tripping i egen zone. Odense byggede glimrende op i power playet der fulgte i kølvandet på dén udvisning, men Kristian Jensens forsøg på stolpen var det tætteste man kom yderligere fynske scoringer i første periode, som sluttede 2-1.

Odense udlignede i underholdende midterperiode

Gæsterne fik tidligt chancen i power play, da Juuso Walli efter godt et minut af anden periode indkasserede en udvisning for holding. Gæsternes power play-spil var ikke helt velafstemt i de efterfølgende minutter, men det blev dog til et godt forsøg fra Markus Jensen, der tog chancen fra mellemdistancen. Ellers var det småt hvad fynboerne fik ud af dén overtalsmulighed.

Omkring fem minutter senere fik gæsterne dog bragt balance i regnskabet, da den svenske goal getter Jesper Thörnberg slog til på kontra. Svenskeren var dog ikke ligefrem uheldig med at pucken endte med at sejle hen over Elmose, der ikke så overbevisende ud i den situation. Men 2-2 var en realitet små syv minutter inde i perioden.

Vestjydernes Oliver Kjær tog et hurtigt rush op af isen omkring det 10. minut. Afslutningen fejlede sådan set heller ikke noget, men stærkt målmandsspil af Søgaard forhindrede både Kjær og efterfølgende Kulda i at bringe Esbjerg i front igen.

Kampen var i det hele taget ganske livlig, som man rundede periodens halvvejsmærke. Lidt for livlig vil man måske hævde i den vestjyske lejr, hvor sløset forsvarsspil var ved at blive dyrt efter 14 minutters spil, hvor man forærede gæsternes Otto Nieminen en stor chance lige midt for mål. Elmose kom dog i vejen med en vigtig redning for vestjyderne.

I periodens slutminutter var det værterne der var tættest på en scoring. Både Andreas Grundtvig, Rasmus Bjerrum og Edgars Kulda havde gode tilbud, men Søgaard storspillede i målet og holdte vestjyderne fra fadet.

Hjemmeholdet sluttede perioden i undertal, da Will Merchant matte til afkøling for en hooking i periodens slutfase. Her var gæsternes Jesper Thörnberg igen på spil, men Elmose bød ind med en mirakelredning, der sikrede 2-2 forud for tredje periode, hvor Odense lagde ud med godt et minut i overtal.

Schultz og Nielsen – igen, igen

Tredje periode var tre minutter gammel, da Esbjerg scorede deres tredje mål, som samtidigt var både Phillip Schultz’ og Søren Nielsens tredje point i kampen. Recepten mindede om vestjydernes andet mål i kampen, da det igen var Nielsen der støbte kuglerne, men en hårdtarbejdende Schultz tæt under mål fik sendt pucken i kassen. Glimrende samarbejde mellem de to her til aften, hvor 3-2 var en realitet.

Gæsternes nok bedste forsøg i tredje periode kom i overtal, mens Jeff King sad udvist for en tripping. Man havde knapt spillet ti minutter, da den dygtige lette fik afsluttet første gang på en glimrende tværpasning. Men Elmose viste igen sit værd i værternes mål.

En til tider rodet tredje periode var mere hektisk end den var velspillet. Mod slutfasen satsede fynboerne og kastede alt frem. Esbjerg var i denne fase af kampen tættest på en scoring, da Rasmus Bjerrum efter en hurtig omstilling brændte fra en helt fri position midt for mål. Der var spillet 18 minutter.

Med et minut tilbage forsøgte Odense sig med en ekstra markspiller, men kun 12 sekunder senere indkasserede Nicolai Weichel fynboernes anden udvisning i kampen og satsningen løb ud i sandet, mens Esbjerg roligt og kontrolleret kørte de sidste sekunder af uret.

Phillip Schultz noterede sig for to scoringer og en assist, mens Søren Nielsen tegnede sig for en scoring og to oplæg denne aften. Sammen med keeper Elmose stod de to skarpest i billedet hos vestjyderne, mens Otto Nieminen, Gunars Skvorcovs og Frederik Søgaard var godt kørende for fynboerne.

Herlev vandt over Malmö-juniorer efter comeback SønderjyskE med tre på stribe i preseason