Hviderusserne fra Grodno venter i endnu en europæisk gyser i Vojens

Tilskuerne i Vojens kunne knapt forlange mere fredag aften efter det drama, som Nottingham og SønderjyskE skabte.

Det var formentlig den bedste kamp i Frøs Arena i denne sæson, og det må også være SønderjyskE's bedste præstation for sæsonen, for sikke en kværn, sønderjyderne fremviste denne fredag.

De lyseblå kørte på, på og på indtil det lykkedes at udligne, og det var fuldt fortjent, at det blev hjemmeholdet, der tog bonuspointet i straffeslag.

Lørdag venter en ny vanskelig omgang. Det er hviderusserne fra Neman Grodno, der byder op til dans, og det bliver en helt anden kamp end mod Nottingham. Hvis briterne er "sluggere", så er hviderusserne i den grad teknikere og pasningsspillere, og det bliver en stor opgave for sønderjyderne at omstille sig til Grodnos kvikke skøjteløb.

Neman Grodno overbeviste dog heller ikke voldsomt i 2-0-sejren over Krakow sent fredag eftermiddag, hvor målmanden Vitaly Trus leverede en regulær brandkamp i første periode, hvor polakkerne var bedst.

Omvendt snørede Grodno til i de sidste 10-12 minutter, og der var ikke spænding om resultat.

Sønderjydernes videoanalyse denne sene nat finder formentlig frem til, at spilleren med nummer 28, Artyom Kisly, er værd at holde øje med. Det samme er klubbens finske kvartet med Joonas Hurri som en markant spiller, og så hviderusserne bare dejlig pucksikre.

Spørgsmålet er, om de kan presses til at lave fejl.

Med en sejr - bare i overtid eller straffe - vil SønderjyskE selv kunne afgøre sagerne søndag eftermiddag mod Krakow. Det er da noget af en motivation at løbe på is med.

Kampstart 19:30 i Frøs Arena. Klokken 16:00 spiller Nottingham Panthers mod Cracovia Krakow.