Rungsted slog godt fra sig Sydjysk Sparekasse Arena denne aften

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 4-1 (0-0, 2-1, 2-0) Det var en gentagelse af Final 4-finalen denne aften i Sydjysk Sparekasse Arena, hvor Rungsted gæstede SønderjyskE.

Gæsterne manglede et par markante profiler i opstillingen, men hjemmeholdet måtte også kigge langt efter et par af deres normale startere. Det forhindrede dog ikke de to hold i at levere en intens og underholdende hockey match, hvor man skulle et godt stykke ind i tredje periode, før hovedparten af de 2600 tilskuere kunne se værterne sætte dødsstødet ind mod et godt kæmpende Rungsted-mandskab.

Allerede fra start var det ganske hektisk og underholdende. En tidlig udvisning til Malte Setkov gav sønderjysk overtal og en stor chance til kaptajn Villiam Haag på en firsttimer.

I modsatte ende bankede Maksim Popovic på døren hos Pettersson, men svenskeren afviste. Spillet bølgede frem og tilbage, men midtvejs i perioden fik hjemmeholdet overtaget og to gode muligheder til først Gabriel Desjardins og kort efter William Boysen med en styring tæt under mål.

Et overtal til udeholdet gav problemer for værterne og Wahlgren med en afslutning snert forbi stolpen. Der var intensitet i nærkampene og der blev gået til den på isen.

Små fem minutter før pausen, var der tumult foran hjemmeholdets boks, og Lucas Andersen fik sat en noget høj stav i ansigtshøjde på Desjardins, der svarede igen med et punch og begge måtte til to minutters afkøling i straffeboksen. 0-0 før anden periode.

Også de næste tyve minutter bød på masser af underholdning og til forskel fra første periode også på mål. En hurtig spilvending fra hjemmeholdet sat i gang af en blændende pasning fra Jakob Schmidt-Svejstrup, gav en friløber til William Boysen, der iskoldt sendte pucken ind bag Östlund, 1-0 efter små fire minutter.

I modsatte ende var Rungsted tæt på at slå tilbage allerede minuttet efter. En dobbeltchance, hvoraf den sidste tilfaldt Lucas Andersen, som dog misbrugte det store tilbud. Kort efter blev William Boysen idømt en to minutters straf.

Boysen var tydeligvis utilfreds med den kendelse og lunten var kort hos hoveddommeren, der prompte gav forwarden yderligere to minutter for dårlig opførsel. Fire minutters overtalsspil til gæsterne.

Malte Setkov med en hammer og et par andre nærgående forsøg blev det til, men generelt stod hjemmeholdets box stærkt og holdt stand. Kun et halvt minuts penge senere, slog værterne så i stedet til. Nikolaj Krag med et riv mod fjerneste hjørne og 2-0 til sønderjyderne.

Kampen var dog langtfra afgjort og da værterne blev fanget i en dårlig udskiftning, slog udeholdet til. Whitney alene afsted mod Pettersson, og amerikaneren med et flot håndledsskud. 2-1 og en fuldstændig åben match før de sidste tyve minutter.

Det var gæsterne, der kom bedst ud til tredje periode. Først var Popovic og Matthias Asperup tæt på og kort efter var det Malte Setkov, der bød ind på en udligning med et skud fra blå linie. En to minutters udvisning til Anders Biel gav påny overtal til Rungsted, men endnu engang agerede hjemmeholdets box særdeles effektivt og klarede frisag.

SønderjyskE arbejdede sig stille og roligt ind i perioden og knapt midtvejs slog de til for tredje gang i aften. William Boysen viste overblik og leverede en millimeter præcis assist, da han sendte Haag den direkte vej mod kassen.

Kaptajnen svigtede ikke, da han rundede Östlund og fik listet gummiskiven over stregen, 3-1. Nu skulle udeholdet for alvor ud og jagte, men hjemmeholdet stod ganske solidt og da Jakob Gammelgaard med godt fem minutter igen tog en udvisning, svandt gæsternes håb om point. Med et minuts penge tilbage på klokken var der så atter såvel scoring som dramatik.

Anton Karlsson skubbede pucken det sidste stykke over stregen, før Asperup gravede skiven ud af målet. Hoveddommer Theiltoft vinkede dog afværgende, men måtte efter at have set situationen igennem på video ændre sin kendelse på isen og dømme mål.

Men inden hoveddommerne nåede at kigge video, var der dramatik i modsatte ende af isen, hvor Malte Setkov lavede en slew foot på Oscar Drugge.

Anton Karlsson tog en direkte afregning med Setkov og det ende med to gange badebillet til Setkov og en enkelt til Karlsson.

Det ændrede dog ikke på slutstillingen og en set over tres minutter fortjent sejr til SønderjyskE. Det var en kamp, der havde en snert af slutspils-hockey over sig, og hvor det var hjemmeholdet, der var skarpest, når det spidsede til. Værterne leverede desuden af flere omgange et flot box spil. Rungsted havde også flere fine sekvenser i løbet af de 60 minutter, men ikke nok til at tage point med hjem i bussen til Sjælland

GOALSHOW: Se målene fra Herlev-Aalborg Aalborg brugte 40 minutter på at afgøre i Herlev