SønderjyskE leverede en skarp første periode i Rødovre og fik dermed et forrygende comeback på isen efter en længere kamppause

Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 2-7 (0-5, 1-2, 1-0): Sen aftenkamp fredag i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet tog imod SønderjyskE. Gæsterne havde afsluttet en længere coronapause og var atter klar til at gå på isen, mens Rødovre skulle forsøge at vinde sin anden sejr i træk.

Det stod imidlertid hurtigt klart i matchen, at SønderjyskE ville snuppe alle tre point. Gæsterne scorede fem gange i de første 20 minutter. Rødovre havde dog også sine afslutninger, men de lyseblå fra Sønderjylland viste ekstra skarphed. Endnu et stort nederlag til Rødovre, der således stadig befinder sig i en kritisk situation i bunden af Metal Ligaen.

Allerede fire minutter inde i kampen faldt første scoring, da SønderjyskEs Anders Biel fulgte op på sin egen retur tæt under mål. Pucken forbi William Rørth i Rødovre-målet og over stregen til stillingen 0-1.

Matt Salhany var millimeter fra at øge kort tid efter, men den ene stolpe var i vejen for amerikaneren. Der blev produceret chancer hos både Rørth og Patrick Galbraith, men begge målmænd tog sig fint af skuddene i en ganske tempofyldt affære.

Lidt over halvvejs i perioden øgede Matt Salhany til 0-2 for gæsterne med et forsøg fra højre i slottet.

Og der skulle blot gå yderligere 24 sekunder, før pucken atter lå bag William Rørth. Denne gang var det Rasmus Lyø, der satte pucken i netmaskerne for SønderjyskE. Et relativt ufarligt skud gik mellem venner og fjender og ind i kassen. Tremålsføring til Mario Simionis tropper, der i den grad havde taktstokken lige nu.

Magnus Sundquist i Rødovre-boksen tog en timeout efter nogle sløsede minutter for hjemmeholdet. Dette hjalp dog intet – for SønderjyskE maste på og satte også 0-4-scoringen med seks minutter igen. Oliver Nielsen var manden bag målet med et skud op i nærmeste hjørne, som Rørth ellers kunne se hele vejen.

Ydmygelsen af Rødovre var total med tre minutter til pause. William Rørth kunne ikke holde et skud fra Mike Little, og så gled pucken mellem benene og ind i mål til 0-5. Højt humør i SønderjyskE-boksen og dette ganske forståeligt. Sikke en entré på isen efter flere ugers pause. Fem mål på 11 skud.

Hos Rødovre – derimod – var der paralyserede miner og nedslåede blikke ved indgangen til pausen. William Rørth blev skiftet ud i pausen og blev erstattet af Jonatan Christiansen. Rørth lod til at være i smerter, da han satte sig på bænken fra anden periodes begyndelse.

Johan Lundgren lagde ud med en kæmpe chance i anden periode, men svenskeren ramte slet ikke inden for rammen på tomt mål. Ganske fin indledning på perioden for hjemmeholdet, der kom med fart og flere afslutninger.

Jonatan Christiansen blev også testet fra første færd, og den 18-årige keeper havde flere gode redninger. Han måtte til gengæld give fortabt efter små seks minutter, da Anders Biel med sit andet mål i aften satte den sjette scoring for gæsterne.

Matchens første udvisning tilfaldt Rødovre, men værterne lukkede ned for gæsterne hele vejen. Til gengæld var Rødovre tæt på reducering, da Magnus Povlsen skød på stolpen kort efter.

Anderledes præcision var der fra Johan Lundgren efter 11 minutter, da svenskeren hamrede en tværpasning i netmaskerne til 1-6.

Rødovre spillede friskt til på trods af stillingen, men hjemmeholdet måtte endnu engang indkassere et mål. Med små fire minutter til pause blev det 1-7 ved Anton Öhman, der fik pucken over stregen fra venstre side.

Tre minutter inde i tredje periode fik Rødovre sit første powerplay i aften, men SønderjyskE tirrede de rødblusede i en sådan grad, at der ikke blev skabt nogle store chancer. Heller ikke i endnu et overtalsspil blev det til reducering for Rødovre.

Mads Eller blev tacklet i isen i et af hjørnerne i Rødovres zone og måtte skøjte ud til tjek, mens han tog sig til nakken. Han var dog tilbage kort efter.

Med lidt over to minutter igen tog SønderjyskE to udvisninger i samme moment, og så kunne Rødovre slutte af med en stor mulighed for reducering. Her viste Brendan Harms præcision ved at sætte pucken højt i mål fra kort afstand.

2-7 blev også resultatet for aftenens kamp, hvor SønderjyskE altså satte tingene på plads allerede i første periode med fem mål på under et kvarter.

OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles Kuukka matchvinder i målorgie - 7-5 til Herning over Herlev