Herning og Herlev holdt målfest - nøjagtig som sidst, da de to hold spillede i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 7-5 (3-1, 2-4, 2-0)

Topholdet Herning tog hjemme imod Herlev blot to døgn efter holdene senest krydsede klinger. Herning tog i den anledning alle tre point, men til aftenens kamp kunne man endnu ikke byde Teemu Pulkkinen velkommen på midtjysk is.

Trods sejren på 7-5 ønskede sportschef, Martin Struzinski, sig en bedre spillemæssig indsats fra hjemmeholdet denne fredag aften. Emil Kruse var tilbage i målet, mens Herlev satsede på Christian Elmose og gæsterne gjorde en fin figur uden at det førte til point.

En defensiv blunder gav Alexander Lindqvist chancen fra klods hold, og han var ikke langt fra at kunne give gæsterne samme chokstart som i onsdagens kamp.

Herning tog mere og mere over i de efterfølgende minutter med flere store chancer til følge. Både Morten Poulsen og Mads Christensen sendte kvalificerede afslutninger på mål, men Elmose viste sig klar fra start.

Patrick Madsen fik alligevel midtvejs i perioden bragt Herning i front med 1-0 da han tog chancen fra blå linje. Pucken ramte et eller andet undervejs og snød Elmose i Herlev-målet. '

Herning var efterfølgende tæt på 2-0 målet, da pucken ramte overliggeren, men i stedet kunne Herlev sende udligningen på tavlen. Trafik foran mål betød at det bløde skud fra Daniel Baastrup susede ind bag Emil Kruse.

Blue Fox slog lynhurtigt tilbage ved Miska Humaloja. Mads Christensen afdriblede køligt målmanden og lagde pucken til rette, nærmest på stregen, og den erfarne finne fik et af karrierens letteste mål.

Mads Christensen jublede over en scoring til 3-1 efter en situation hvor bagenden af målet blev løftet, og efter en kort videogennemgang gav dømmerne ham medhold. Mål på samlebånd i disse minutter.

Mere blev det dog ikke til i første periode som Blue Fox altså vandt med 3-1.

Målrigt comeback

Troede nogle at Herning nu ville cruise sejren hjem, ja så tog de fejl. Kort inde i anden periode fik Jake Horton nemlig reduceret for gæsterne, men endnu engang var det næste mål lige om hjørnet.

Hvem andre, fristes man til at sige, end Mathias Bau stemplede ind på kamprapporten med scoringen til 4-2. Fra en halv- spids vinkel sendte han pucken højt i målet.

Herlev fik kort efter kampens første chance i powerplay, og Emil Kruse måtte hive nogle store redninger op af hatten for at holde gæsterne fra fadet.

En glimrende pasning fra Mads Christensen sendte Peter Larsen alene igennem, men Elmose faldt ikke for trækket.

Hjemmeholdet fik ved midtvejsmærket deres første forsøg i powerplay, men bortset fra en fornuftig afslutning fra Bau havde rævene ikke meget at byde ind med.

Herlev fik reduceret til 3-4 da Lasse Mortensen fik oceaner af tid og plads. Den udnyttede backen på bedste vis ved at smække pucken ind bag Kruse.

Gæsterne fik nu blod på tanden og de fik altså også udlignet i powerplay. Joseph Jonsson ladede kanonen og den puck efterlod Emil Kruse uden chance. 4-4 - stærkt comeback af ørnene men ikke noget nyt for rævene.

Herning strøg i powerplay på ny, denne gang i fire mod tre, og så kunne Mathias Bau fra en position midt for mål bringe Herning tilbage i front med 5-4.

Denne føring stod heller ikke længe for Alexander Lindkvist udplacerede Emil Kruse og derfor ikke mindre end 5-5 efter to perioder.

Herning trak længste strå

Tredje periode i gang, og alt mere end åbent på det tomme Kvik Hockey Arena. Spillet skiftede til en kamp af mere taktisk karakter, og målorgiet altså umiddelbart sat på pause.

Herning måtte undvære Morten Poulsen i den resterende del af kampen hvilket gav Kristian Jensen chancen i værternes topkæde.

Der blev ikke skabt det store i nogle af enderne, men Herning virkede umiddelbart tættest på at skabe en réel målchance. Herlev dog lurende på kontra og synes altid farlige når de kom ind i hjemmeholdets zone.

Mikko Kuukka scorede sit første mål for Herning da trafikken foran mål maskerede hans afslutning. 6-5 til Herning men stadig masser af tid for Herlev at gøre godt med.

Herning fik ikke skabt den potentielt afgørende afstand på tavlen da man i powerplay ikke fik udbygget føringen.

Blue Fox havde stadig held til at holde de jagende gæster på afstand, men trods en føring i skudstatistikken på 43-19 var sejren langt fra i hus.

Anton Johansson sendte pucken på stolpen med lidt over to minutter tilbage på uret, og gæsterne satsede efterfølgende hele butikken og tog Elmose ud af målet.

Chancen var der for Herlev, men kort før tid kunne Kristian Jensen lukke og slukke med sin scoring til slutresultatet 7-5.

SønderjyskE skøjtede storsejr hjem på Vestegnen Lange pauser gavner sjældent, SønderjyskE vil hente to imports