Vi vil altid gerne spille med i toppen, men må også være realistiske og se, hvad der er at gøre med, siger Kim Lykkeskov, der stadig ser "mange ubekendte" i opbygningen til den kommende sæson

SønderjyskE’s sportschef Kim Lykkeskov er stille og roligt begyndt at vende tilbage til hverdagen igen. Foreløbig en dag om på kontoret under Frøs Arena, hvor han kan begynde at forberede sig til den kommende sæson.

- Det er dejligt at stemple lidt ind igen. Men jeg må sige, at der stadig er mange ubekendte at arbejde med. Ikke mindst hvordan vi kommer i gang og hvornår vi kommer i gang. Jeg har en fornemmelse af, at hele ishockey-Danmark kigger mod, hvordan det skrider frem med Superligaen i fodbold, siger Kim Lykkeskov.

- Den væsentligste del i den her branche er økonomien, og derfor kender vi jo ikke noget slutfacit i forhold til, hvad vi har at arbejde med. Jeg kan i hvert fald, at Klaus (Rasmussen, administrerende direktør) har kæmpet en hård kamp de seneste måneder. Med fire hold i SønderjyskE har han haft mere end nok at se til, tilføjer sportschefen.

Foreløbig har SønderjyskE danskertruppen mere eller mindre på plads, vurderer Kim Lykkeskov. Mads Lund stopper karrieren og Frederik Bjerrum er i gang med at afsøge andre muligheder, mens William Boysen og Yannick Vedel er kommet ind som nye. Samtidig har SønderjyskE hentet et par af ”sine unge” hjem fra Odense i form af Jakob Wittendorf og Mikkel Jensen.  

- Jeg håber, vi kan starte op med fire importspillere. Mike Little kom hurtigt på plads og ham glæder vi os til at se igen, og jeg håber, vi kan hente yderligere tre imports inden sæsonen går i gang. En back og to forwards, siger Kim Lykkeskov.

Han ser tiden an, og der er umiddelbart ikke nye folk om hjørnet i Vojens og vurderer sit eget hold og Metal Ligaen generelt således.

- Jeg hæfter mig ved, at Vedel og Boysen, som vi har hentet, ikke er ”grønne” spillere, der lige skal ud for at prøve sig af for første gang. Vedel er en ledertype og Boysen kan også gå ind og tage ansvar. Vi har Førster og Frank som rutinerede folk og en Martin Eskildsen, der kan tage næste skridt, siger Lykkeskov.

- Så har vi hentet nogle unge knægte og spillere som (Anders) Biel og (Matthias) Borring gjorde det rigtig godt i sidste sæson. Vi kan jo ikke stå og sige, at den og den får det store gennembrud, men folk higer også efter, at de unge mennesker får chancer og istid. Nu har de i første omgang muligheden, men man skal arbejde sig til spilletid, siger Kim Lykkeskov, der pointerer, at han egentlig gerne vil langt længere frem i tiden for overhovedet at kunne vurdere tingene realistisk og fornuftigt.

- Der er stadig mange ubekendte, men vi må tage hatten af for nogle af vores konkurrenter, der allerede ser ud til at have oprustet kraftigt og ser ud til at have god økonomi bag. Det må vi også forholde os til. Vi vil altid gerne spille med i toppen, men må også være realistiske og se, hvad der er at gøre med. Men det er nok først senere i sæsonen, vi for alvor kan se, hvor det hele bærer hen, siger Kim Lykkeskov.

- På spillermarkedet ser jeg ikke, at forandringerne er kæmpestore lige nu. Det er i hvert fald ikke sådan, at de gode spillere pludselig begynder at spille for peanuts, understreger sportschefen.


RETRO: ”Det giver mig et kick at se pucken i nettet” Esbjerg-formand Det giver ikke mening at spille for 500 tilskuere