Stor sejr til hjemmeholdet, der fik styr over sagerne efter en dårlig start på kampen

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 4-0 (1-0, 3-0, 0-0) SønderjyskE havde fredag aften en kollektiv off day mod Pirates. Den skulle man forsøge at revanchere sig for søndag eftermiddag mod gæsterne fra Rungsted.

Begge hold med mange stamspillere ude, men det til trods med blikket stift rettet mod tre point. Efter en lidt usikker indledning fra hjemmeholdet, tog de lyseblå fra Vojens kommandoen. 4-0 blev slutcifrene efter en langt hen ad vejen underholdende kamp, hvor hovedparten af de små 1800 tilskuere fik det de kom efter.

Et nervøst spillende hjemmehold de første minutter gav gæsterne gode vilkår får at trykke på offensivt. Frederik Bjerrum havde en stor chance tidligt og kort efter måtte stolpen hjælpe til for Nikolaj Henriksen, da Rasmus Andersson trykkede af.

SønderjyskE knoklede på for at kæmpe sig ind i matchen, men først måtte Nikolaj Henriksen tage sig af yderligere et par meget nærgående forsøg fra udeholdet.

Små 10 minutter skulle der gå, før sønderjyderne første gang fik sig etableret i gæsternes zone.

Der var anderledes vilje i hjemmeholdets tacklinger end man havde set fredag aften, og i spil fire mod fire fik man sat et par kreative spil op. Netop som begge hold blev fuldtallige, var Foget først over sin egen retur fra endebanden, tog turen rundt om buret og servede pucken for Mike Little.

Dagens 100 kamps jubilar takkede for pasningen ved at sende den i nettet bag en sprællende Ville Kolpannen. Et powerplay minuttet senere til gæsterne, fik sønderjyderne kørt af klokken uden de store problemer.

En friløber til Matt Foget gav muligheden for 2-0, men canadieren måtte afslutte langt udefra, da tiden i samme sekund løb ud for tyve ganske underholdende minutter.

Rungsted kom bedst ud til anden periode.

Marcus Olsson med et farligt forsøg og Morten Jensen med en slagskudshammer lige forbi mål. En hurtig nordsjællandsk omstilling gav en friløber til Nikolaj Rosenthal, men navnebror Nikolaj med efternavnet Henriksen vandt duellen. Det var gæsterne, der havde mest tid i offensiv zone, men efterhånden arbejdede værterne sig ind i matchen, præcis som man også så det i første periode.

Matt Salhany og Shawn O’Donnell skød en angrebs-serie i gang og Kolpannen havde sit at se til. Han måtte dog nøjes med at se røgen af pucken, da O’Donnell knapt midtvejs i perioden kom alene med den finske keeper. Et svirp, der tog stiveren inde i målet og måtte igennem video check, før dommer Hofferd kunne pege på midten, 2-0 SønderjyskE.

Momentum var for alvor tippet til hjemmeholdet, der styrede løjerne på isen. Gæsterne reagerede med at tage Time Out.

Det stoppede imidlertid ikke hjemmeholdet, der resolut udnyttede en brøler bag Rungsteds mål. Matt Foget med sin anden assist denne eftermiddag, da han serverede pucken for O’Donnell, der fordoblede sin personlige målkonto.

Steffen Frank burde have øget til 4-0 bare sekunder senere, men missede det store tilbud. En udvisning til hver side gav med et minuts mellemrum skiftende power play til først gæsterne og dernæst sønderjyderne.

Den øvelse slap værterne bedst fra, da de kørte en tre mod to omstilling. Little med stort overblik. Szmatula med sikker afslutning. Det gyngede i Frøs Arena.

På isen mistede hjemmeholdet for en kort stund også fokus. To kæmpechancer til først Daniel Madsen og kort efter Sebastian Sørensen skulle have givet afkast, men Henriksen klarede skærene for sønderjyderne.

Gustav Green annoncerede i sidste periode pause, at holdet skulle gå efter den spinkle chance og score de minimum fire mål, det ville kræve at få point med hjem fra Sønderjylland.

Den mission kom man dog aldrig i nærheden af at lykkes med. Faktisk lugtede det mere af 5-0 end 4-1. Steffen Frank manglede lige det sidste touch på pucken, da han forsøgte at afdrible den finske keeper.

Og da William Boysen elegant snød sig forbi et par modstandere, havde skiven retning mod krogen, men missede lige akkurat sin destination. Der var lidt små bataljer undervejs i perioden, men ikke noget, der for alvor eskalerede.

SønderjyskE kunne cruise sejren hjem og gav i de bagerste rækker god hjælp til Nikolaj Henriksen, der dermed kunne holde nullet. Stærk kamp af den sympatiske keeper, der ganske fortjent blev kåret til Man of the Match.

Tre point der må lune i det sønderjyske efter det kollektive kollaps for mindre end 48 timer siden. Ud over Henriksen, spillede Shawn O’Donnell og Matt Foget hovedroller.

Mike Little var tilbage på sporet i defensiven og Mads Eller krigede som en besat. Hos gæsterne bemærkede man især Rasmus Andersson, der på dagen dog havde indstillet sigtekornet forkert og fik for lidt ud af sine mange muligheder. Trods fire mål i mod stod Ville Kolpannen også en fin kamp for gæsterne og forhindrede et større nederlag med mange bundsolide indgreb.

OPTAKT: Esbjerg Energy-Herlev Eagles VIDEO: Højdepunkter fra SønderjyskE-Rungsted