SønderjyskE gik fra 0-2 til 3-2 mod Herning i Frøs Arena

SønderjyskE - Herning Blue Fox 3-2 (0-2, 1-0, 2-0) Det var playoff-agtigt i Vojens i aften, da Frøs Arena dannede en festlig ramme om slaget om Grundspillets andenplads. En underholdende affære, hvor Blue Fox sad tungt på første periode, men hvor gæsterne kæmpede sig tilbage og kronede et stærkt comeback med 3-2 scoringen i seks mod fire med tre er halvt minut tilbage.

Og dermed sikrede grundspillets andenplads foran netop aftenens gæster.

Der var kampstart klokken 19.00 i Vojens, men det var tilsyndeladende kun gæsterne fra Herning, der havde fået det med. SønderjyskE lignede i hvert fald et hold der var i omklædningsrummet endnu, da første puck blev kastet. End ikke et minut gik der, før udeholdet slog til. Tre sønderjyske forwards stormede frem og Blue Fox spillede uden om dem.

En lang puck frem, som Rasmus Lyø ikke fik clearet og så kunne Mathias Bau og Jarkko Malinen i skøn forening sende gæsterne i front. Hjemmeholdet lignede at være stående KO.

Joachim Linnet var tæt på 2-0 minuttet efter og i næste skift havde Malinen bud efter en fordobling af føringen. Tre minutter spillet og Mikkel Jensen måtte en tur i skammekrogen og gjorde dermed ikke værternes arbejdsbetingelser nemmere. Mathias Bau modtog pucken.

Steffen Frank forsøgte at tackle lange Bau, men Blue Fox spilleren viftede Frank væk, og to pasninger senere sænkede Humaloja pucken til 2-0.

Små fire minutter spillet, og gæsterne i fuld kontrol. Ti minutter skulle der gå, før hjemmeholdet havde deres første reelle forsøg. Yannick Vedel med et skud, der blev rettet af og udfordrede Kruuse i det midtjyske mål. Hos værterne udgjorde tilbagevendte Mads Eller nærmest en enmandshær. Eller kom med masser af energi.

Satte er par gode hits & havde også to af periodens bedste forsøg, ikke mindst da han styrede Rasmus Lyøs slagskud tæt forbi mål. Det kunne dog ikke ændre ved en fortjent to måls føring til gæsterne efter tyve minutters hockey. Det var et forvandlet sønderjysk mandskab, der skøjtede på isen til anden periode. Ganske vist startede perioden med lidt sønderjysk fumleri i egen zone, men så satte man jagten ind på en reducering.

Mads Eller bød ind med et kvalificeret forsøg. Og da Steffen Frank kaldte på pucken et par minutter senere, lagde 600 kamps jubilaren Daniel Galbraith en perfekt pasning til den lange forward, men Franks målnæse svigtede alene med Kruuse.

Gæsterne virkede til at have det fint med at stå længere tilbage på isen og lure på muligheden for en hurtig omstilling eller to. En sådan kom knapt midtvejs i perioden, da Patrick Madsen afsluttede en tre mod to og Patrick Galbraith måtte komme op med en stor redning.

Kort efter sendte Petter Hansson pucken ud af spil fra egen zone og blev belønnet med en tur i straffeboksen. Herfra kunne han se værterne have besvær med at få stillet op i fem mod fire. Men en kikset clearing fra gæsterne endte hos Anton Øhman, der trykkede af og returen var Brendan Harms hurtigst over og satte reduceringen.

Ikke ufortjent vurderet på hjemmeholdets anden periode. SønderjyskE pressede på de næste minutter, hvor først Matt Foget og ikke lang tid efter en stærkt spillende Brendan Harms havde udligningen på staven.

Kruse tog godt fra i gæsternes mål og herfra kunne han også se Petter Hansson sende et projektil lige forbi stolpen med fem minutter til pause. Oliver Gatz røg til afkøling for en holding med fire minutter på klokken.

Gæsternes tur til at spille powerplay. Igen var det Hansson, der ladede kanonen, men atter engang ved siden af mål. Derfor blev det ved en smal føring til Blue Fox efter en underholdende anden periode med hjemmeholdet i teten. De sidste tyve minutter skulle afgøre grundspillets andenplads. Og det var Steffen Frank, der først bød ind med en baghåndsafslutning fra tæt hold. Mens gæsternes første forsøg kom fra Mathias Bau, men Galbraith fik blokeret.

Der var stillingskrig, men spillet ikke kedeligt og der blev sat flere gode tacklinger. En vunden face off fik sønderjyderne bugseret ind foran mål, hvor Yannick Vedel nærmest dansende fik ramt pucken med benet og det snød helt og aldeles Kruuse i målet. Skiven listede sig vej i nettet og pludselig var kampen helt lige. Stemningen var nær kogepunktet i hallen, og den var tæt på at nå nye højder, da Brendan Harms allerede skiftet efter var tæt på at sende sønderjyderne i front. Spillet bølgede frem og tilbage, uden der var de helt åbne chancer.

Med fem minutter igen fældede Rasmus Nielsen hjemmeholdets Cam Brown og indkasserede to minutter i straffeboksen. SønderjyskE linede op og havde nogen været i tvivl om, hvorvidt værterne gik efter andenpladsen, så blev den tvivl fjernet, da Mario Simioni trak Patrick Galbraith ud og spillede seks mod fire.

Knapt var Galbraith nået ud i spillerboksen, før Rasmus Lyø blev sat op til skud. Den bomstærke back hamrede den sorte gummiskive op i fjerneste krog uden chance for Kruuse. 3-2 til SønderjyskE. Et fornemt comeback af hjemmeholdet, der nærmest ikke var til stede matchens første tyve minutter, men i den grad havde fået ædt sig tilbage og vendt kampen.

Frøs Arena gyngede, mens udeholdet nu skulle jagte det point, der ville spille andenpladsen tilbage i hænderne på midtjyderne. Keeper Emil Kruuse blev trukket ud, men sønderjyderne var tættere på 4-2 i tomt mål, end Blue Fox var på 3-3 og dermed kunne værterne fejre tre point og Grundspillets andenplads.

Gæsterne havde sine bedste i Mathias Bau og Morten Poulsen, men også Joachim Linnet spillede en rigtig fin kamp for midtjyderne, der nu møder Rungsted Seier Capital i en på papiret ganske interessant kvartfinale.

Hos SønderjyskE lyste Mads Eller op, men også Mike Little og Brendan Harms sprang i øjnene hos sønderjyderne, der skal op imod Odense Bulldogs i kvartfinalen. Fynboerne har vundet de seneste to kampe mod sønderjyderne, så der er også her lagt op til et interessant match up.


Rungsted overvandt Herlevs unge fightere og sikrede sig sjettepladsen Aalborg vandt igen-igen over Odense