Fortjent sejr til nordjyderne på Fyn foran 2936 tilskuere

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 2-4 (1-1,1-2,0-1) Topholdet Aalborg Pirates vandt for 12. gang i træk over Odense Bulldogs i en kamp, hvor fynboerne kom bedst fra start, men manglede de sidste kræfter til at få sejren over nordjyderne.

Odense kom klart bedst ud til kampen, og der skulle ikke gå mere 30 sekunder før Topi Piipponen burde have sendt fynboerne foran. Alene igennem havde han alletiders chance, men overplacerede afslutningen og ramte stolpen.

På trods af det store overtag til det fynske hjemmehold, var det gæsterne som kom foran. I en hurtig spilvending af Dylan Steman, hvor Steman fik sendt pucken langs banden, kom Mikkel Højbjerg og Thomas Spelling alene igennem imod Samu Perhonen. Her fik Højbjerg sendt en perfekt tværaflevering over til Spelling som hamrede pucken i nettet.

Målet så ud til at give lidt momentum til det nordjyske tophold og gennem deres fart kom de bedre ind i Odense zone og skabte chancer. Både Anders Koch og Lasse Bo Knudsen havde gode muligheder, men kunne ikke finde 2-0 målet, og i stedet var det Odense, som slog til i et powerplay.

En puck blev sendt på mål af Jonatan Tanus, og foran ramte den skøjten på Nicolai Nielsen, og gik ind på mod mål. Frederik Søgaard fik klaret den pludselige afretning, men returen røg lige ud til Topi Piipponen, der i tomt mål let kunne udligne.

Odense var også tæt på at komme foran med to minutter igen af perioden, da Oliver True kom direkte fra udvisningsboksen, og vandt en duel med Ian Edmondson. Det gav ham en friløber, hvor han dog blev den lille imod Søgaard, der på imponerede vis greb Trues afslutning. Dermed endte første periode 1-1.

Johan Skinnars-show

Hjemmeholdet kom ligesom første periode bedst ud til anden periode, og denne gang skulle de også komme foran ved et fremragende mål af hjemmeholdets førstekæde. På to fantastiske pasninger af først Sebastian Ehlers og derefter Topi Piipponen, var de en smal sag for Jonatan Tanus at gøre det til 2-1 i stort set tomt mål.

Aalborg svarede dog lynhurtigt igen, og fik udlignet minuttet senere. Aalborg fangede Odense og kom ind i en tre mod to situation, hvor Johan Skinnars tog sagen i egen hånd. Med et håndledsskud i høj høj klasse fik Aalborgs svensker sendt pucken op i det modsatte målhjørne, og gjort det til 2-2.

Skinnars var generelt en kilde til evig uro for de fynske værter, og i powerplay var han igen på pletten. Efter et godt overtal fra Aalborg, lykkedes det at få sat Skinnars op til en førstegangsafslutning. Vinklen blev lidt spids, men Skinnars var ligeglad, og fandt igen det fjerneste målhjørne bag Samu Perhonen.

Efter de to mål fra Skinnars, virkede det igen som om Aalborg begyndte at dominere kampen. De skabte chancer, og fik pressede Odense til at stå lavt i banen, hvor især tilbagevendte Kirill Kabanov var tæt på at bringe Aalborg foran med to inden pausen, men Perhonen lavede en stor redning og holdt Odense inde i kampen inden tredje periode.

Tredje periode endte med at være en smule låst i forhold til de to første perioder, og chancerne færre end tidligere i opgøret. Niveauet og tempoet så ud til at falde en smule hos begge hold, og bedste chance i de første ti minutter af perioden faldt til Topi Piipponen. Fra slottet fik han masser af plads til at skyde på mål, men sendte den over Odenses mål.

Odense forsøgte at smide flere pucke på mål og det gav også flere returer, som skabte kaos. Det blev kun intensiveret med to minutter igen, da Aalborgs Ian Edmondson tog en udvisning, som gav den ultimative chance for en udligning.

I seks mod fire fik Odense flere gode skud mod Søgaards mål, men den unge målmand afviste dem alle, og med fem sekunder kunne Jeppe Jul Korsgaard afgøre med den scoring i tomt mål.

Stærkt sønderjysk comeback sikrede andenpladsen HETAG TAGDÆKNING PRÆSENTERER: UGENS HOLD er sat for den forgangne uge