Statistisk set var sejren til Pirates fuldt fortjent i Bentax Isarena

Er en sejr på 4-3 fortjent? For Aalborg Pirates vedkommende kan der i hvert fald argumenteres for, at sejren over Esbjerg tirsdag aften var helt i orden. Nordjyderne vandt nemlig den statistiske kamp på alle parametre.

Eksempelvis var skudstatistikken 37-22 i Aalborgs favør og nordjyderne vandt også 30 af 57 faceoffs.

Kigger vi på nærkampene i de 60 minutter, var Aalborg også skarpest. Nordjyderne vandt 91 puck battles mod Esbjergs 82 og Aalborg satte 9 hits mod gæsternes 5.

Samtidig blokerede Pirates-spillerne 26 skud mod Esbjergs 14.

Et sted var Esbjerg bedst: Begge hold scorede et mål i powerplay. Esbjerg gjorde det på 5:28 minutter i overtal, mens Aalborg brugte 6:47 minutter i overtal til at score sit powerplaymål.

Aalborg havde styr over pucken. Mens de to hold spillede fem mod fem havde Pirates pucken i 24:45 minutter, mens Esbjerg endte på 16:04 minutter. Det vil sige 61-39 i procentuel favør til Aalborg.

Pirates havde ligeledes 17:16 minutter i offensiv zone mod gæsternes 8:14 minutter, mens Aalborg havde 18 omstillinger mod Esbjergs 16.

Så der er masser at arbejde med for Jason Jaspers og co. i Esbjerg frem mod kampen i morgen. Det er bare at finde det første sted at starte.

JydskeVestkysten: Corcoran kan være ude for sæsonen Stats bag semifinale 1: SønderjyskE's special teams blev helt afgørende i en jævnbyrdig kamp