Rungsted var bedst i flere statistikker over 60 minutter, men SønderjyskE vandt på powerplay og boxplay

Altid spændende at gå i dybden med tallene ovenpå en spændende ishockeymatch. Instat, der dissekerer kampene ned til mindste detalje, giver eksempelvis et billede af, at Rungsted på mange statistiske parametre var bedst mod SønderjyskE, selv om gæsterne vandt 3-2.

Vi ser dog også, at SønderjyskE var hjemmeholdet fuldstændig overlegen i special teams, hvilket naturligvis også var en stor årsag til SønderjyskE's sejr.

Rungsted var nærmest totaldominerende i første periode, hvor skudstatistikken endte 12-1 i hjemmeholdets favør.

Lidt fakta fra kampen:

Rungsted vandt 58 procent af de 66 faceoffs, der blev leveret af dommerkvartetten. Hjemmeholdet vandt skudstatstikken 32-21.

Rungsted vandt 82 puck battles - nærkampe om pucken -  mod SønderjyskE's 71. Dermed 54-46 i Rungsted-favør, hvis man tæller procenter.

SønderjyskE leverede 16 hits, Rungsted 10, mens Rungsted førte 10-9 i blokerede skud.

Og så kommer vi til powerplay, som blev helt afgørende:

Rungsted spillede 10:57 minutter i overtal, scorede ikke, mens SønderjyskE omvendt havde 4:13 minutter i powerplay og satte to scoringer.

Puckbesiddelse. Rungsted sad totalt på første periode og derfor er det ikke overraskende at hjemmeholdet havde 15:35 minutter i offensiv zone, mens SønderjyskE havde 10:20 minutter.

Mens holdene var lige mange spillere på isen - altså i fem mod fem hockey - var matchen stort set lige: 19:32 minutter til Rungsted med pucken, mens SønderjyskE havde pucken i 18:01 minutter.

SønderjyskE slog kontra ni gange, mens Rungsted lavede hurtige omstillinger otte gange.

STATS bag semifinale 1: Aalborg skarpest på alle parametre VIDEO: Højdepunkter fra Aalborg-Esbjerg