Det var Dylan Steman der stjal billedet i aftenens kamp, hvor han styrede de to første Pirates scoringer ind, og grundlagde den fortjente sejr i lokalopgøret.

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Aalborg Pirates tog endnu en gang sejren i det nordjyske lokalderby, da det her til aften blev en sikker 4-0 sejr. Dermed tog de et stort skridt mod at sikre sig førstepladsen i grundspillet, der afsluttes om godt 14 dage. Sejren blev grundlagt med sikkert spil, og en Dylan Steman i storform, der gik forrest for de røde. Det var dog en halvsløj forestilling der blev leveret, og ikke et lokalopgør som vi plejer være vidne til.

Hvis man havde sat næsen op efter den samme stemning som for en uge siden til Final 4, så blev man slemt skuffet her til aften i Nordjyske Bank Arena. Der var en underlig tam stemning over begge holds fangrupper fra begyndelsen, og det var som om al energien var brugt i sidste weekend.

Om det samtidig var det der forplantede sig på isen i begyndelsen skal være usagt, men det var ikke særlig ophidsende det vi blev vidne til. Ikke de vilde chancer, og slet ikke samme intensitet som vi kender lokalopgørene på.

Som perioden skred frem kom der mere gang i den, og da Aalborg fik to spillere sendt i straffeboksen med kort mellemrum, var chancen der for alvor for høgene. Men bortset fra et par Mads Larsen afslutninger, var det så som så, det man udfordrede George Sørensen.

Efter det, var det som om Aalborg fik etableret sig mere og mere i hjemmeholdets zone. En vunden face off, en afslutning, og en styring af Steman, så var piraterne også foran. Amerikaneren var vaks foran Galansky, der blev snydt af styringen i sidste øjeblik.

Dramatik fik vi også i en ellers tam periode. Med tre sekunder tilbage, lavede Elias Ulander en unødvendig tackling på Patrick Björkstrand. Fortjent badebillet til finnen, og Björkstrand røg til tælling, og måtte hjælpes ud og tilses af en læge.

Ikke lige det et amputeret Aalborg mandskab havde brug for, hvor man i aften manglede flere af de store spillere. Kaptajn Julian Jakobsen var, sammen med Kabanov, Anderson, Curti, Morin og Martin Højbjerg fraværende, og det fik coach Garth Murray til at bringe Jeppe Holmerg i spil til et højst overraskende comeback i Metal Ligaen, hvor han senest i sidste sæson optrådte i Odense.

Fem minutters overtal til gæsterne, men det fik de ikke noget ud af. Selvom de havde høgene presset i bund, så de ikke kunne skifte, så kom man ikke tættere end en styring på overliggeren.

Hjemmeholdet virkede uinspirerede i aften, og det fungerede slet ikke. Mange fejlpasninger, opgivende blikke, og chancefattigt. De lignede ikke nogle der havde vundet 6-1 i Herning for tre dage siden.

Pirates fansene vågnede for alvor op da George Sørensens mål blev flyttet. Dommerne så det ikke, og spillet fortsatte. Det fik fansene fra Limfjordsbyen til at kræve ”Grumsen på isen”. Pension i går for den garvede hovedommer, og allerede i aften krævede fansene ham tilbage. Herlig lir fra fansene.

Piraterne var presset på mandskab, og spillede kampen klogt derefter. At det også var dem der stod for aftenens anden scoring var ikke uventet, for det havde været tæt på et par gange mod slutningen af perioden. Mikkel Højbjerg havde en god afslutning som Galansky reddede, inden det kort efter blev en scoring i tro kopi af den første. Afslutning fra blå linje, og så stod Dylan Steman igen på rette sted, og rørte akkurat pucken så meget, eller lidt om man vil, så den snød Galansky.

Derfor 0-2 på måltavlen, hvilket også var stillingen efter 40 minutter i en halv tam forestilling.

Hjemmeholdet skulle derfor frem over stepperne, hvis ikke det skulle blive til andet nederlag på en uge til lokalrivalerne. Et powerplay i begyndelsen af perioden gav ikke pote, selvom Mads Larsen ramte stolpen på et af hans mange slagskud.

Med 12 minutter igen kunne Mikkel Højbjerg have lukket al spændingen ud af lokalopgøret, men afslutningen ramte overliggeren.

Den spænding lukkede Jeppe Jul Korsgaard 30 sekunder senere, da han udnyttede en fejlpasning fra Sebastian Brinkman. Korsgaard sagde tak, og så var Pirates på 3-0.

Med seks minutter tilbage var det igen Jeppe Jul Korsgaard der scorede. Han blev spillet flot op af Johan Skinnars, og så kunne han sætte sidste stav på pucken, og sende den ind bag Galansky til 0-4.

Det blev ikke til yderligere, og de 200 medrejsende Aalborg fans kunne hylde deres helte og tage de tre point med hjem sydpå over Jyske Ås, og videre til Nordens Paris.

 

 

 

 

 

 

 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Aalborg SønderjyskE tog pligtsejr i Rødovre