Rødovre bed fra sig på egen is, men SønderjyskE levede op til favoritværdigheden og vandt sikkert

Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 1-5 (0-2, 0-0, 1-3): Rødovre Centrum Arena lagde fredag aften is til Metal Liga-opgøret mellem Rødovre og SønderjyskE, hvor gæsterne naturligvis var stor favorit til at snuppe alle tre point.

Efter 60 minutter stod det dog også klart, at SønderjyskE var både bedre og skarpere end Rødovre. Magnus Sundquists tropper kæmpede bravt, men det var ikke nok mod et veletableret sønderjysk mandskab, der holdt sig til i toppen af rækken.

Kampen var kun tre og et halvt minut gammel, da SønderjyskE fik bragt sig foran. Det var Mads Eller, som fik slået pucken over stregen, efter Rødovre ikke fik ryddet op foran Dennis Saikkonen i målet.

Matt Salhany var tæt på at overliste Rødovres målmand kort efter, men hjemmeholdet slap med skrækken. Rødovres unge mandskab med kun tre kæder kæmpede ganske fint, men havde svært ved at komme frem til store chancer.

Første powerplay tilfaldt SønderjyskE med syv minutter til pause, men Rødovre fik på flot vis lukket ned for de lyseblå.

Med ét minut igen – i spil fire mod fire – fumlede Rødovre rundt i egen zone, og det afstedkom 0-2-scoringen. Anton Öhman satte pucken højt i mål på en chanceløs Dennis Saikkonen. Mike Szmatula med kæmpe chance kort efter, men pauseføringen blev på to mål. Kæmpe overtag til gæsterne i første periode, hvor skudstatistikken landede på vilde 2-20.

Nicolaj Henriksen i SønderjyskE-målet hev en god redning ud af ærmet kort inde i anden periode efter skud fra Oliver Kjær.

Marco Illemann måtte forlade isen i smerter efter fem minutter, da han blev ramt af et slagskud i det, der lignede hovedregionen. Kort efter leverede Dennis Saikkonen en pragtredning på et forsøg fra Alex Rauter.

Ganske levende spil i denne fase, hvor næste store chance tilfaldt Jonatan Nielsen. Stor redning af Nicolaj Henriksen. Herefter stod der SønderjyskE på det meste, og pucken blev kørt rundt i Rødovres zone i flere sekvenser.

Rødovres unge spillere var dog fortsat fulde af energi og gåpåmod, og det afstedkom et længere spil i gæsternes zone mod slutningen af perioden. Det endte dog målløst i de midterste 20 minutter og dermed stadig mulighed for Rødovre i tredje periode.

Powerplay til Rødovre fra begyndelsen af sidste periode, men gæsterne holdt hjemmeholdet fra fadet. De lyseblå fik straks efter endnu en udvisning, men Rødovre spillede sig ikke frem til nogle store chancer.

Marie Simionis tropper øgede til 0-3 efter otte minutter. Cameron Brown lagde pucken bagud til Oliver Gatz Nielsen, der fluks klappede den op i nettaget fra kanten af slottet. Jubel blandt den lille skare medrejste SønderjyskE-fans bag målet.

Der skulle dog kun gå et minuts tid, før Rødovre havde reduceret til 1-3. Brady Vail kom alene med Nicolaj Henriksen, og han svigtede ikke. Pucken langs isen og i mål til kæmpe jubel på lægterne. Der resterede 11 minutter på uret.

SønderjyskE i powerplay kort efter, og så stod der 1-4. Flotte kombinationer af gæsterne, der endte med scoring af Matt Salhany efter oplæg af Mads Eller.

Næste overtal tilfaldt Rødovre, der var yderst tæt på reducering. Først Gustaf Berling på stolpen, inden Christopher Rübenach fik kæmpe mulighed tæt under mål. Flot arbejde af de rødblusede, der bestemt ikke lagde sig ned.

Den definitive afgørelse kom med fire minutter igen, da Brendan Harms, der var skiftet fra Rødovre for relativ kort tid siden, øgede til 1-5. Tid og plads til SønderjyskE, og Dennis Saikkonen prisgivet i målet.

Resten af kampen forløb uden yderligere nævneværdigt, og så kunne SønderjyskE rejse hjem med alle tre point fra den københavnske vestegn. Rødovre kæmpede flot - som i de foregående kampe - men det rakte ikke mod et af Metal Ligaens tophold, der i flere perioder sad tungt på spil og chancer.

Med aftenens resultat er Rødovre dermed definitivt uden mulighed for at nå med i årets slutspil i Metal Ligaen.

Steman styrede piraterne til sejr OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates