Ørnene trækker fra i den nederste tredjedel af Metal Ligaen med den tredje sejr på stribe

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 3-4 (2-0,0-0,1-4) Kald det en stor overraskelse, måske endda en lille sensation. Aalborg havde inden i aften vundet fire kampe mod Herlev med samlet 23-3 og de to hjemmekampe var inden i aften blevet vundet med 8-0 og 9-2.

Da Aalborg så førte 2-0 inden tredje periode, troede de fleste, at det ville gå hjemmeholdets og topholdets vej. Men på en formidabel slutspurt fik Herlev vendt kampen og endte med at vinde 4-3 i Sparekassen Danmark Isarena.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo fra begge hold, hvor Herlev Eagles forsøgte at sætte et højt pres på hjemmeholdet, som forsøgte at udnytte det hul, der opstod, hvis man kom forbi det store pres i midtzonen. Det gav chancer i begge ender, men både Adam Ohre, som fik sin debut i Metalligaen, og Albert Adamsen var på plads i kampens første fire minutter.

Trods den relativt lige start på kampen, var det hjemmeholdet som kom foran efter små fem minutter. Søren Dietz-Larsen fangede gæsterne i en udskiftning, og gik direkte mod mål. Adam Ohre klarede den første afslutning, men returen endte på Patrick Bjorkstrands stav, som let kunne slå pucken ind i nettet til 1-0.

Aalborg overlevede gæsternes overtal, og få minutter senere fik selv chancer i powerplay. Et powerplay som har fået lidt mere liv på det seneste, og igen i dag så godt ud, da Bo Hanson, som før kampen blev hyldet som december månedens spiller i Aalborg Pirates, fik sendt et skud afsted mod mål.

Skuddet ramte Julian Jakobsen noget uheldigt mellem benene foran mål, men trods det, fik nordjydernes kaptajn sendt pucken ind over stregen til sidst til 2-0, som også var stillingen efter første periode.

Anden periode blev en langgaber, hvor både tempoet og intensiteten faldt betydeligt. Aalborg virkede tilfredse med tomålsføringen, og var langt mindre aggressive i offensiven, mens de arbejdede hårdt defensivt for at holde gæsterne fra de store chancer.

Metalligaens tophold var dog tætteste på at komme på 3-0 i perioden, hvor de især i overtal var nærgående. Først i seks mod fem, hvor Tommy Giroux fra en spids vinkel testede træværket, og senere i fem mod fire, da Bjorkstrand satte Thomas Spelling perfekt op med en tværpasning. Her kom Adam Ohre flyvende, og fik lavet en super redning.

Herlev kom ikke til det store, trods de var langt mere med i forhold til puckbesiddelse. Chancerne kom sjældent ind til Albert Adamsen, og det som kom omkring ham, var han klar på. Dog var Ludvig Elvenes tæt på at score med fem minutter igen efter en retur, men afslutningen endte i sidenettet.

Mod periodens afslutning var Pirates millimeter fra at komme foran 3-0, da Søren Dietz-Larsen lavede en eminent styring foran mål, men stolpen tog fra. Dermed sluttede perioden uden scoringer.

Stort comeback sænkede piraterne

Herlev skulle finde en måde at bryde Aalborg defensiven ned, og få et mål som kunne bringe dem tilbage i kampen. Det skete i det første minut af tredje periode på den mest mystiske måde.

Nikolaj Carstensen blev den uheldige målscorer for gæsterne, da han alt for nonchalant smed pucken på tværs af målfeltet. Pucken ramte Albert Adamsens skøjte og hoppede ind i nettet til 2-1.

Kort efter fik Oliver Anker Christensen chancen på en friløber, men i flere omgang afviste Ohre hjemmeholdet. I stedet slog Herlev til, og fik udlignede efter fem minutter af perioden. Efter flot oplæg fra Joseph Jonsson fik Hakon Nilsen plads til at sende en kanonkugle direkte ind i det fjerneste målhjørne.

En kanonkugle som på mange måder var den, som sænkede piraterne denne aften, til trods for at hjemmeholdet kom tilbage, bedst som det virkede som om gæsterne skulle bringe sig foran, og de netop havde ramt det inderste af stolpen.

Opskriften for mål stod Oliver Anker Christensen for, da han lavede dagens detalje. På egen hånd driblede han sig igennem fem Herlev-spillere, og fik en friløber mod Adam Ohre. I denne revanche vandt den nordjyske angriber, og med et frækt vip lagde han pucken op i nettaget.

Gæsterne lod sig ikke slå ud, og fortsatte deres gode spil i perioden, hvor de virkelig fik sat Aalborg under pres. Først da de fik en kæmpe chance kort efter 3-2 målet, hvor Adamsen lavede en stor doubleredning, og senere i et powerplay. Her fik Anton Johansson masser af plads til at sende et skud igennem trafikken og op i det nærmeste målhjørne til 3-3.

Med to minutter igen af kampen fik Herlev det som de spillemæssigt havde fortjent i tredje periode, med en scoring til 4-3. Gæsterne udnyttede endnu en fejl i den nordjyske defensiv, hvor Thomas Spelling mistede sin direkte opdækning. Det gav en tre mod to situation, som gæsterne spillede til perfektion. Joseph Jonsson fik fremtvunget sig opmærksomhed, og det gav plads til Oliver True, som førstegang sendte pucken ind til 4-3.

Nordjyderne kæmpede desperat for at få noget ud af kampen og få udlignet, og Tommy Giroux var utroligt tæt på at gøre det til 4-4 med få sekunder igen, da han fik en puck spillet på tværs, men Adam Ohre meldte i den grad sin ankomst til ligaen med en brillant desperationsredning.

Dermed kunne han sammen med sine nye holdkammerater juble over tre vigtige point, som for alvor får dem væk fra niendepladsen.

GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-Herlev OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles