Aalborg er på førstepladsen efter to flotte sejre over Herning og Herlev

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 5-0 (0-0,4-0,1-0) Aalborg Pirates generobrede førstepladsen i ligaen, da de hjemme i Bentax Isarena besejrede Herlev Eagles med 5-0. Sejren blev grundlagt på en stor anden periode, hvor hjemmeholdet scorede hele fire mål, og de var i fuld kontrol i kampens sidste 40 minutter.

Det var en chancefattig og noget taktisk start på kampen, hvor begge hold havde svært ved at skabe de helt store målchancer. Meget af spillet foregik i midtzonen, hvor begge hold stod stærkt defensivt, hvilket forhindrede at nogle af holdene kunne etablere sig i modstandernes zone.

Kampens første reelle chance kom efter seks minutter, da Kirill Kabanov lavede en glimrende dribling, som pludselig gav Aalborg en to mod en-situation, men desværre for hjemmeholdet fik Josh MacDonald ikke ramt pucken, da han forsøgte sig med en onetimer.

Herlevs første chance kom to minutter senere, da Pierre-Olivier Morin mistede pucken bag mål i en duel med Alexander Lindqvist-Hansen. Den store turnover gav plads til en aflevering til Joseph Jonsson, som havde fundet plads i slottet, hvor han afsluttede resolut, men George Sørensen diskede op med en flot benparrede.

Første periode forsatte med at være en taktisk og låst affære, og det var først med to minutter tilbage af perioden, at næste kvalificerede chance opstod. Efter en friløber blev afvæget af et flot returløb af Nikolaj Carstensen fik Luis Blak Olsen sendt pucken på tilbage til Christoffer Gath, som havde et frit skud, men George Sørensen leverede en glimrende redning, som forhindrede en Herlev føring efter første periode.

Aalborg afgjorde i anden periode

Anden periode startede ud med et nordjysk powerplay, da Joonas Riekkinen tog en noget udisciplineret udvisning for interference i offensiv zone. Det var dog et langt fra kønt powerplay fra hjemmeholdet, men så tog Aalborgs stærke russer, Kirill Kabanov, sagen i egen hånd. Efter at have erobret pucken i midtzone, satte han fart på, og fik elegant skøjtet igennem Herlevs spillere, hvilket gav ham en friløber, som han flot satte ind med baghånden.

Scoringen så ud til at have givet Aalborg blod på tanden, og de begyndte at kontrollere kampen. Presset tog til og efter seks minutter af anden periode fik Aalborg scoret til 2-0. Daniel Madsen lavede en fremragende aktion, hvor han med masser af fart fik ført pucken ind i Herlevs zone, og bag mål fandt han Andreas Schou Nielsson helt fri foran mål. Herfra kunne den unge nordjyde med et flot skud sende pucken ind bag Elmose.

Kort efter blev det også 3-0, da Aalborg fik brudt Herlev i deres opspil, hvilket gav en fri chance til Mikkel Højbjerg, som dog brændte sin chance på Elmose. Han opsamlede sin egen retur, og fik  sendt pucken over til Julian Jakobsen, som i to forsøg kunne sende pucken i nettet.

Aalborg styrede fuldstændig kampen, og Herlev var tydeligt rystede og lignede et hold, som slet ikke var kommet ud af omklædningsrummet efter første periode. Aalborg skabte chancer i hobetal, og Thomas Spelling burde formentelig have gjort det endnu værre for gæsterne, da han fik en friløber men den normalt så skarpe angriber overplacerede dog sin afslutning, og sendte pucken over mål.

Det var et sprøgsmål om tid før Aalborg fik scoret til 4-0, og efter 35 minutter, var det endnu engang Aalborgs yngste spiller, som var på pletten. Efter at have modtaget pucken i højre side, fik Andreas Schou kørt pucken ind i zonen, hvor Herlev gav ham oceaner af plads til at skyde fra faceoff cirklen. Fra den position sendte han et hårdt skud op i målhjørnet, uden chance for Elmose i målet.

Cruise control i tredje periode

Herlev kom lidt bedre med i tredje periodes indledning, hvor de fik mere tid i offensive zone, hvor de også skabte enkelte halve chancer, men George Sørensen var på plads i målet. Aalborg var samtidig stadig utroligt tæt på gøre det til 5-0, da Kirill Kabanov spillede Jeppe Jul Korsgaard helt fri tæt under mål i et overtal, men Elmose lavede en refleksredning med gribehandsken.

Generelt var det kun Christian Elmose, som stod i vejen for en femte nordjysk scoring, og han spillede virkelig en flot trejde periode, hvor han diskede op med flere pragtfulde redninger. I den anden ende var George Sørensen også skarp, hvor han afviste Herlevs enkelte omstillinger.

Som tredje periode nærmede sig sin afslutning, begyndte tempoet i kampen at falde stille og roligt. Aalborg kontrollerede og fik lukket af defensivt, mens de kunne køre pucken rundt i offensiven. Med et minut igen kronede Carl Neill en flot og velspillet kamp fra hjemmeholdet, da han fik scoret sit første mål for Aalborg Pirates. Pirates’ anden sejr på 5-0 i weekenden – mere perfekt kan det ikke gøres.