Fremragende ishockeykamp vi blev vidne til i aften, da White Hawks trak det længste strå i en meget tæt kamp.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 4-3 (0-0,2-2,2-1)

Det blev akkurat så tæt som forventet, da Frederikshavn vandt aftenens opgør med 4-3. Det kunne være gået begge veje, og Herning var ret beset nok bedst, men høgene var den tand skarpere end midtjyderne.

Sikke et tempo de to hold lagde for dagen i første periode, hvor der var ganske få spilstop. 24 minutter tog det at afvikle perioden, hvilket giver et meget godt billede af begivenhedernes gang. Det var med Herning som de mest spildominerende, hvor de konstant testede Filip Larsson i hjemmeholdets bur. Især Mathias Bau var flittigt skydende, men svenskeren tog godt fra sig. To gange måtte stolpen agere redningsmand, da både Brace og Bau forsøgte sig. De virkede hurtigere de blå ræve, og høgene kom flere gange til kort.

Men vendelboerne var nu heller ikke uden chancer, i den ganske underholdende periode. Det blev bare aldrig sådan helt farligt foran Frederik Søgaard, der havde fået chancen i aftenens opgør. Et powerplay til hvert hold så ganske fornuftigt ud rent spilmæssigt, men det sidste manglede lige i en målløs periode.

Heldigvis fik vi scoringer at varme os på i anden periode, hvor tempoet forståeligt nok var dalet en smule ved de to mandskaber. Cameron Brace var første mand på tavlen i aften, da han klaskede pucken op i nettaget i overtal. Fremragende klasket ind af Brace, der dog også fik god hjælp af Mads Iversen, der gav ham alt for gode betingelser til at afslutte.

Det var sådan flere gange ved at kamme over spillerne imellem. Dommernes linje var for ujævn, og det gav frustrationer i begge lejre. Spillerne begyndte med de små kampe i kampen som vi kender fra slutspillet, og med tanke på der er back to back i morgen, kan det godt blive noget værre noget, hvis ikke der bliver slået ned på de ting. Brodie Dupont og Jesper Jensen var bestemt ikke bedste venner, og slet ikke da førstnævnte skøjtede ind i høge-keeper Larsson, var Dupont en populær herre i Frederikshavn.

Hjemmeholdet udlignede midtvejs i perioden. Niklas Pavel fandt en fri Mathias Mølgaard, og den tidligere Herning dreng svigtede ikke foran Søgaard, og scorede usvigeligt sikkert til 1-1. Kort efter havde Herning for mange spillere på isen, og det kostede en udvisning da den ene linjedommer var vågen. Hurtigt eksekveret powerplay af hjemmeholdet, og kasse af en anden tidligere Herning dreng, Mads Larsen. 2-1 nu til vendelboerne.

Føromtalte Dupont var en evig trussel for hjemmeholdets defensiv. Det var da også ham der udlignede med små to minutter igen af perioden. Det var et let et af slagsen, for Mathias Bau gjorde det grundige forarbejde, da han sled sig forbi Kyle Hope, og kunne finde Dupont fri foran kassen. Godt arbejde af Bau, der var en af sit holds bedste i aften, og 2-2 før sidste periode.

Gæsterne kom bedst ud til tredje periode, og kunne efter en tredobbeltchance gøre det til 2-3. Mads Christensen var manden bag scoringen, efter at både Anders Poulsen og Cameron Brace havde forsøgt sig på Filip Larsson.

Herning havde god held til at stresse hjemmeholdet når de havde pucken, og det medførte utallige pucktab. Det gav Herning momentum i spilovertaget i store dele af opgøret.

Spøjs episode kort efter Herning scoringen. White Hawks satte Mathias Seldrup på kassen i stedet for Filip Larsson. Ikke fordi svenskeren blev taget ud af Jari Pasanen, men ganske enkelt fordi der var noget galt med Larssons skøjte.

En kold Seldrup blev straks testet med et par skud af gæsterne, der lagde et vildt tryk ned mod høgene. De red stormen af, og så kunne de udligne med små 14 minutter igen af kampen. Fremragende oplæg af Rasmus Søndergaard til Gorm Topholt, og den formstærke Topholt sendte skiven ind bag Søgaard. 3-3 i Vendsyssel.

Der blev givet og taget af et godt hjerte, og det var faktisk en fremragende ishockeykamp vi var vidne til i Nordjyske Bank Arena. Tæt som forventet, og Weichel havde fortjent en bedre skæbne, da han med syv minutter igen hamrede pucken på overliggeren. Skæbnen blev endnu hårdere, da Radim Piroutek to minutter senere bragte hjemmeholdet foran 4-3.

Høgene erobrede pucken fra Herning tæt ved blue-line, og Nikolaj Krag og Justin Shugg fik ved fælles hjælp fundet Piroutek, der via baglåret på Søgaard, fik pucken ind over stregen.

Herning pressede vildt på til sidst med Søgaard ude af kassen, men vendelboerne fightede en vis legemsdel ud af bukserne til sidst, og Seldrup holdt buret rent. I morgen mødes de to mandskaber igen, denne gang i Herning.

Smalt Herlev-hold fik en ordentlig lussing i Rungsted STREAM: SønderjyskE-Odense Bulldogs