Rungsted slog formstærke SønderjyskE i canadierens debut

Bedre debut kunne Brett Thompson ikke få.

Den tidligere Herlev-kaptajn vendte i aftes tilbage til dansk ishockey - denne gang for Rungsted - og nordsjællænderne fik i første kamp masser af tilbagebetaling fra Thompson, der leverede både mål og assist.

At Rungsted så oven i købet fik slået formstærke SønderjyskE, var en kæmpe bonus for Erik Hjalmarssons tropper og formentlig et ordentlig skud optimisme ned gennem hele truppen.

Det blev 6-3 til nordsjællænderne med det sidste mål i tomt bur af Mathias Røndbjerg.

Det første blev scoret i en underholdende første periode, hvor de to hold delte fire scoringer. Tim Daly var på plads på sit "powerplay-kontor" inde foran mål, da han efter lidt over seks minutter bragte hjemmeholdet på 1-0. Der var assist til Brett Thompson.

Alex Lavoie scorede sit første sæsonmål, da han godt halvvejs inde i første periode fik en friløber efter en række tilfældigheder i SønderjyskE's opspil. Lavoie konverterede stensikkert til 1-1, men der gik ikke længe før Brett Thompson scorede sit første mål for Rungsted.

Magnus Carlsen kom af sted på højre kant og fandt Thompson med en tværpasning. Canadieren konverterede stensikkert. Thompson var i kæde med Carlsen og tilbagevendte Matt Pompei og i det hele taget var Rungsted-holdet stærkt besat i samtlige fire kæder.

Kun Nick Moutrey manglede i angrebet. SønderjyskE var uden Steffen Frank, William Boysen, Cam Spiro og Nicolai Bryhnisveen, men det forhindrede ikke gæsterne i at udligne.

Valdemar Ahlberg brød flot på midten af banen og sendte Desjardins af sted. Canadieren afdriblede Wallin og scorede til 2-2 som også var stillingen efter første periode.

Rungsted fik fat i anden periode med to scoringer. 25 minutter inde i kampen fik Matt Pompei scoret til 3-2, og fem minutter senere var Rasmus Andersson på spil i powerplay.

Alex Lavoie måtte ud for at hægte en modspiller midt på banen og derefter modtog SønderjyskE en "Rungsted-classic" i powerplay. Mattias Persson passede på tværs i zonen til Rasmus Andersson, der firsttimede klatten ind bag Henriksen til 4-2. Malte Setkov brændte en friløber kort efter.

Vældig fortjent føring til hjemmeholdet, der holdt 4-2 frem til næste pause.

Rungsted lukkede reelt kampen med en hurtig scoring i tredje periode. Yannick Vedel scorede mod sine tidligere holdkammerater og vi skulle helt frem til slutfasen, før Charlie Combs fik reduceret i sønderjydernes jagt på point.

Det var ikke nok for gæsterne, der efter en god stime måtte indkassere det første nederlag i fem kampe, mens Rungsted fik pumpet ekstra optimisme ind i truppen med Brett Thompson og en af sæsonens bedste kampe.

SYV SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL Radek Cip, Frederikshavn White Hawks Flotte detaljer førte Herning til 4-1-sejr i Odense