Midtjyderne har nu vundet 17 gange i træk over Bulldogs

Det var et par meget flotte detaljer, der tirsdag aften stod ud som afgørende, da Herning Blue Fox vandt med 4-1 over Odense Bulldogs i topopgøret i Spar Nord Arena.

Efter en hektisk indledning, hvor Odense sædvanen tro kom med "fynd og klem" ind i kampen og fik skabt et par gode muligheder, tog Mathias From sagen i egen hånd i kampens 12. minut.

I venstre side af banen drejede han Arturs Salija fuldstændig af, kørte ind foran mål og udnyttede, at Miska Humaloja på smart vis dækkede af for Odense-backen Igor Merezhko inde foran mål. From kørte iskoldt ind og lagde pucken ind ved bageste stolpe.

Gæsterne var foran og fik det optimale ud af de første 20 minutter, da Kevin Tansey fik dirigeret pucken mellem benene på Stefanos Lekkas. Det var en hurtig omstilling, som gæsterne fik udnyttet. Havde de første 10 minutter været Odense, var de sidste 10 minutter i første periode Herning.

Anden periode blev ganske hektisk. Spillet bølgede frem og tilbage, og der var fine chancer i begge ender. Både Mac Carruth og Stefanos Lekkas viste, hvorfor de har bidt sig fast som to af ligaens topmålmænd, og Carruth blev såmænd også centrum i de to mest dramatiske begivenheder i anden periode.

Den største chance kom nemlig, da Salija og Topholt pludselig kom af sted i en to mod nul-situation. Salija fik passet til Topholt, men på en eller anden måde fik Herning-målmanden skinnen på pucken.

Det var også i anden periode, at Mac Carruth ved et uheld - forhåbentlig - hamrede en puck direkte over i Odenses boks, da han skulle ud for at erobre langt ude af sit mål. Det afstedkom et helt rasende fynsk hold, der ville efter Herning-målmanden. Kort efter fik Henry Hardarson taget Mac Carruth ned, men det kostede altså Odense en udvisning for interference.

0-2 efter 40 minutter.

Odense kæmpede med liv og sjæl og alle kræfter i tredje periode mod et Herning-hold, der forsøgte at kontrollere kampen hjem. Så begik Lukas Bang en dum udvisning på Kristian Jensen i midtzonen, powerplay og 1-2 efter 44 minutter, da Otto Nieminen var på pletten.

De fleste af 1019 tilskuere i Odense vejrede point og vending og måske den første sejr mod Herning i 17! kampe, men Blue Fox var kyniske denne aften. En udvisning til Kristian Jensen for en slashing kostede dyrt for Bulldogs, og vi fik den anden meget fine detalje i aften.

Det var unge Lukas Bang, der stille og roligt driblede hele vejen rundt omkring Odenses boks, inden han med stor præcision og igen stille og roligt lagde pucken op i nærmeste hjørne. Meget fin scoring og 3-1 til Herning.

Gorm Topholt dummede sig i slutfasen med en udvisning, der blev fordoblet på grund af brok og det ødelagde Odenses chancer for et hidsigt comeback i slutfasen.

I stedet spillede Herning roligt tiden ud og sluttede endda med en scoring til Phil Marinaccio på et fint oplæg af Andrejs Dzerins.

Odense har udviklet et lille kompleks mod et Herning-hold, der i 35-40 minutter af kampen spillede yderst disciplineret og dygtigt scorede, når chancerne bød sig. Gode indsatser af målmand Carruth og lettiske Dzerins, der stille og roligt spiller sig op. Hos Odense var Otto Nieminen både energisk og farlig, men det var altså ikke nok i aften.

Herning tilbage på førstepladsen efter SønderjyskE's nederlag i Rungsted, Odense trods nederlaget stadig sikkert forankret i top fire.

Thompson fik perfekt indledning på nyt dansk eventyr Brett Thompson debuterer for Rungsted i aften