HC Innsbruck havde ikke råd til at forlænge med den svenske bomber

De fleste husker formentlig Herlevs målfarlige svenske angriber Jesper Thörnberg, der hærgede og huserede sammen med William Quist og Brett Thompson i Herlevs førstekæde. Så meget, at Thörnberg i sæsonen 2018/19 sluttede som topscorer i grundspillet med 58 point i 40 kampe og supplerede med 9 point i 6 playoff-kampe. Det fik HC Innsbruck i den østrigske liga til at hente Thörnberg, der fortsatte sine gode takter. 

Han lavede 41 point i 45 kampe i Innsbruck inden pandemien knækkede den almindelige verdensorden, og coronaen betød også, at Innsbruck ikke havde råd til at tilbyde Thörnberg de penge, som kunne få det til at hænge sammen for den stærke svensker.

Derfor dukkede han op på holdkortet hos HC Dalen i Jönköping i går og scorede et enkelt mål i 3-4-nederlaget mod Borås. Lige nu har Thörnberg ingen "større" kontrakt, og er altså ramt af de hårde vilkår i verden lige nu. Han har bevist, at han har klassen til at spille i en bedre liga end den svenske Division I, den tredjebedste række. Men lige nu har han ingen tilbud hængende, siger han i et interview med Hockeysverige.se.

- Der har været meget stille. Jeg har kigget efter både Allsvenskan og SHL...men jeg ved faktisk ikke, om der er muligheder. Jeg ved, hvilket niveau, jeg holder og hvad jeg kan, men aner ikke, hvad holdene i Allsvenskan og SHL synes. Måske er det svært med scouting og sådant, når man kun har spillet i udlandet de seneste sæsoner, siger Thörnberg. 

I første omgang træner og spiller han med sin moderklub HC Dalen, hvor han formentlig også får mulighed for at fortsætte, HVIS det ikke bliver til noget med et skifte.  

- Jeg fik mulighed for at være med og også spille kampe, men jeg sigter på at spille så højt som muligt. Enten i Sverige eller i udlandet. Jeg havde en god sæson i Østrig, siger Thörnberg. 

 


JV: SønderjyskE's fjerdecenter ude med brækket håndled RETRO: Da Michelles historiske debut gik i vasken