Björn Hellkvist er blevet upopulær i Modo og synes på vej til Leksand

Husker du Björn Hellkvist? Han var noget af et scoop, da han i sin tid blev hentet til Rungsted, men samtidig også en lidt pudsig type, der i krisetider var hurtig til at lufte sin utilfredshed med omgivelserne.

Det var Hellkvist, der blandt meget andet blev citeret for at sige følgende om Rungsted og dansk ishockey:

- Hvis jeg skal sammenligne stress og pres, så er det som at være på badeferie i Thailand - bortset fra vejret. Jeg er kommet til en organisation, der ikke er vant til at vinde. Hver gang vi gør det, er folk næsten overraskede. Indstillingen, om at man godt kan tabe en gang imellem, har ikke eksisteret på mine tidligere arbejdspladser, lød det fra Hellkvist.

Han førte pokaltitlen til Rungsted i sæsonen 2016/17, men Rungsted røg ud med et kanonslag i kvartfinalen med 0-4 i kampe mod Odense. Også selv om Hellkvist hentede den tidligere svenske NHL'er Fabian Brunnström til klubben. Brünnström havde på det tidspunkt desværre mistet mange af sine styrker og blev aldrig nogen større succes i Nordsjælland.

Men Björn Hellkvist er et ganske stort navn i Sverige og efter Rungsted røg han til IK Oskarshamn, og har siden været træner i tre sæsoner i Modo Hockey, hvor han i denne sæson endte i en afbrudt Allsvenskan-finale mod Björklöven.

Alt var fryd og gammen, indtil Leksand for nogle uger siden viste sin interesse for Hellkvist, der sagde, at hans interesse for at skifte til Leksand var "kildrende". Det fik ham fra et minut til et andet til at være den mest populære til den mest upopulære person i Örnsköldsvik, hvor Modo holder til. 

Hellkvist havde eller signeret en kontrakt til 2023, men nu forlanger fansene ham direkte ud af byen og af sted til Leksand, som ikke er en klub, Modo-fans bryder sig om. Men Leksand spiller i SHL, Modo i Allsvenskan, og spørgsmålet er om det ikke er et spørgsmål om tid, før Hellkvist skifter. 

I går kom det så frem, at han tilsyneladende agter at hente Modos populære og stærke målmand Patrik Bartosak med til Leksand. 

"Sæbeoperaen" er den absolut største historie i den svenske ishockeypresse lige nu, og er endda så stor, at tidligere Modo-legender som Sedin-tvillingerne og Victor Hedman såmænd har fået lov at give deres besyv med om sagen.


Hernings supporterformand klar til at cykle Jylland rundt RETRO: Danmarks første Superstar